Geen stadscomponist of stadsdichter deze keer: Wouter Deprez is ‘stadsraconteur’ tijdens van Eyck-jaar

Wouter Deprez, de nieuwe stadsraconteur.
Wannes Nimmegeers Wouter Deprez, de nieuwe stadsraconteur.
De stad Gent heeft Wouter Deprez aangesteld als ‘stadsraconteur’ voor 2020 en 2021. Om de twee jaar kiest de stad normaal gezien afwisselend een stadscomponist en een stadsdichter. Door het succes van Wouter Deprez’ audiogids in het Gravensteen mag hij nu echter de geschiedenis van de stad vertellen.

Het mandaat van Fulco Ottervanger als stadscomponist loopt af en dus moest de stad normaal gezien op zoek naar een stadsdichter. Een groep experten kreeg de taak iemand aan te wijzen en zij kwamen met een verrassing op de proppen.

“Niemand minder dan Wouter Deprez zal ons als stadsraconteur tijdens het van Eyck-jaar op zijn eigenzinnige en rebelse manier begeesteren. Met een humoristische kwinkslag neemt hij ons mee naar de 15de eeuw. Hij zal een brug bouwen tussen het verleden, het heden en de toekomst”, zegt cultuurschepen Sami Souguir (Open Vld).

Eigen stijl

Wouter Deprez heeft zowat alles al gedaan. Hij begon als stand-upcomedian maar werkte ook voor radio en televisie. In 2018 werd de nieuwe audiogids van het Gravensteen gelanceerd. Wouter Deprez maakte die samen met Katharina Smets. Die geeft een humoristische kijk op de geschiedenis van de burcht en valt duidelijk in de smaak. De populairste toeristische attractie van de stad werd er nog populairder door en de audiogids zelf krijgt goede recensies op tripadvisor.

In 2020 zal Deprez de taak krijgen om in zijn eigen stijl het historisch verhaal van de stad en haar inwoners te vertellen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos tavernier

    Zouden we misschien de namen mogen kennen van die "groep experten" die een zekere W.D. hebben uitgekozen tot stadsraconteur ? Geef die post aan onze Gentse Kurt !