Geen sporen van geweld of aanrijding gevonden bij lijk in gracht

De politie en het parket onderzoeken het lichaam dat in de gracht gevonden werd.
Wouter Spillebeen De politie en het parket onderzoeken het lichaam dat in de gracht gevonden werd.
De wetsdokter die door het parket Oost-Vlaanderen werd aangesteld om het levenloze lichaam te onderzoeken dat langs de Antwerpsesteenweg werd gevonden, heeft geen sporen van geweld ontdekt. Een autopsie en een toxicologisch verslag moeten meer duidelijkheid brengen.

De lugubere vondst werd maandag iets na 17 uur gedaan. Een buurtbewoonster ging naar de straatkant om haar brievenbus te legen toen ze een lijk in de gracht zag liggen. Ze verwittigde meteen de hulpdiensten, die de Antwerpsesteenweg in de richting van Gent afzetten om zo het nodige onderzoek ter plaatse te kunnen voeren.

Het parket Oost-Vlaanderen werd op de hoogte gesteld en schakelde een afstappingsteam en een wetsdokter in om de omstandigheden van het overlijden verder te onderzoeken. Sommige omwonenden speculeerden dat het lichaam er gedumpt was na een criminele daad of dat het slachtoffer overleden was na een aanrijding met vluchtmisdrijf, maar dat blijkt niet uit de eerste vaststellingen van de wetsdokter. 

Vermist

“Bij het eerste onderzoek zijn geen tekenen van een tussenkomst van derden vastgesteld”, klinkt het bij het parket. Er zijn dus geen uitwendige tekenen van geweld gevonden, wat een aanrijding of kwaad opzet zo goed als uitsluit. Een toxicologisch onderzoek en een autopsie moeten meer duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak.

Het slachtoffer is intussen ook geïdentificeerd. Het gaat over een 49-jarige vrouw uit de buurt die sinds zondag vermist was. Hoe lang ze al in de gracht lag, is nog niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.