Geen euro subsidie maar minister Weyts slaagt er toch in nieuw dierenasiel plechtig te openen: “Volgende keer zet ik mij tussen hem en de schaar”

Ben Weyts knipt het lint, schepen Heyse en burgemeester De Clercq kijken toe.
Erik De Troyer Ben Weyts knipt het lint, schepen Heyse en burgemeester De Clercq kijken toe.
Minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) gaf tijdens de opening van het nieuw Gentse dierenasiel een masterclass politiek ellebogenwerk. De minister gaf namelijk geen euro steun aan het asiel maar wurmde zich wel tot bij de schaar om het lint officieel te knippen voor de neus van het stadsbestuur dat wel een miljoen euro op tafel legde.

Weyts kreeg kort voor het incident nog een uitbrander van de voorzitter van het asiel. “Dit is een duur gebouw. De stad legt 1 miljoen euro bij en we leggen zelf 3,1 miljoen spaargeld op tafel. Van de overheid krijgen we geen eurocent subsidie.”

Gents schepen van milieu Tine Heyse – die het lint had moeten knippen – kan er nog mee lachen. “Wat kon ik doen, op zijn vingers tikken en de schaar afnemen? Als de minister de volgende keer iets plechtig opent in Gent zal ik mij tussen hem en de schaar moeten zetten”, lacht ze.

Erik De Troyer41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  Juist ,dit noemt men dan zich smukken met een ander zijn veren.Schaamteloos.

 • Ronny Ooijen

  Met de pluimen van een ander gaan lopen is iets wat ze bij N(V)-Blabla ervaring in hebben. Net zoals Homans die met de armoedecijfers indruk probeerde te maken. Het waren wel de cijfers van de vorige regering! Is Weyts schaamteloos? Ach, dat zal dan wel de schuld van een ander zijn zeker?

 • ivan DEJONGHE

  ik ben dan wel een dikke dierenvriend en mag schaamtelijk genoeg zijn maar stel me wel de vraag om die 4,1 miljoen voor één dieren asiel ???

 • louis meuleman

  Meuleman Louis Schandalig zo veel subsidie voor een dieren asiel en dit in tijden dat er miljarden te kort zijn doet al die dieren liefhebbers jaarlijks een belasting betalen op hun dieren huisdier als ze het dan beu zijn dat niet iedereen die geen dieren heeft er mee voor moet opdraaien

 • Jozef Van der Elst

  Dat is politiek gedrag en voor zo'n mensen moeten we betalen om in onze zakken te zitten. En zij maar profiteren en in de schijnwerpers staan. Triest . Mogelijk komt hij tot inkeer en kan er nog wat af van onze belastingen voor dierenwelzijn.