Geboortebos groeit verder in Parkbos

In 2018 werd het geboortemonument in de vorm van vlinders gemaakt. Die staan in de Gentbrugse Meersen
Wannes Nimmegeers In 2018 werd het geboortemonument in de vorm van vlinders gemaakt. Die staan in de Gentbrugse Meersen
Sinds 2009 is er elk jaar een stukje ‘Geboortebos’ aangeplant in de Gentbrugse Meersen. Vanaf dit jaar verandert dat, en wordt er geplant in het Parkbos. Het opzet blijft hetzelfde. Ouders van nieuw geboren Gentenaars kunnen hun kind laten vermelden op een monument en een boom planten.

Van 2009 tot 2018 is er telkens een stuk aangeplant in Gentbrugge. Elk geboortejaar kreeg daar ook een eigen monument, van kleurpotloden tot everzwijnen. Maar nu is er voldoende geplant in de Gentbrugse Meersen, en verhuist het initiatief. Op zondag 20 oktober zal er voor het eerst geplant worden in het Parkbos. Daar komt een geboorte-speelbos, aan de Heerweg-Zuid, vlak bij de bushalte Zwijnaarde Mattestede. Alle ouders van Gentse kindjes geboren in 2018 worden daarvoor uitgenodigd, ook ouders van sterrenkindjes. Inschrijven hoeft niet, maar ouders die willen dat de naam van hun kindje op het monument komt, moeten dat uiteraard wel laten weten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.