Gauwdieven betrapt met twaalftal gsm’s

Beeld ter illustratie. De gauwdieven waren onder andere actief op de Vlasmarkt.
Wannes Nimmegeers Beeld ter illustratie. De gauwdieven waren onder andere actief op de Vlasmarkt.
Twee gauwdieven werden afgelopen weekend opgepakt in de buurt van de Oude Beestenmarkt in Gent. Ze werkten samen om gsm’s te stelen in de feestenzone.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de twee verdachten gevat rond 5 uur. Ze hadden meerdere gestolen gsm’s bij. “Uit het onderzoek blijkt dat er aanwijzingen zijn dat de twee verdachten samenwerkten”, aldus het parket Oost-Vlaanderen. “De gsm’s in hun bezit waren afkomstig van gauwdiefstallen die gepleegd werden in de feestzone van de Gentse Feesten, onder andere op de Vlasmarkt.”

Bij een zoeking in de wagen met Britse nummerplaat waarmee de verdachten naar Gent kwamen, trof de politie nog een twaalftal gestolen gsm’s aan. De mannen, een 25-jarige Algerijn en een 49-jarige Marokkaan, zijn ingeschreven in Frankrijk, maar verblijven in Groot-Brittanië. Ze werden zondag voor de onderzoeksrechter geleid die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste. Dinsdag zal de raadkamer beslissen over hun verdere aanhouding.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.