Freek Neirynck kondigt afscheid aan van Theaterschool Stijn Brouns op uitreiking diploma’s

Freek Neirynck (69) kondigt zijn afscheid aan tijdens de diploma uitreiking van theaterschool Stijn Brouns in Gent.
Didier Verbaere Freek Neirynck (69) kondigt zijn afscheid aan tijdens de diploma uitreiking van theaterschool Stijn Brouns in Gent.
Freek Neirynck (69) stopt met les geven aan het Theater- en Filminstituut van Stijn Brouns in Gent. Dat kondigde de acteur en regisseur aan op de diploma uitreiking in het Gentse stadhuis zaterdagochtend.
Diploma uitreiking van theaterschool Stijn Brouns in Gent.
Didier Verbaere Diploma uitreiking van theaterschool Stijn Brouns in Gent.

De proclamatie van de laatstejaarsstudenten gebeurde voor het eerst op het Gentse stadhuis in aanwezigheid van burgemeester Mathias De Clercq en schepen van cultuur Sami Souguir. “In het stadstheater en eindelijk, na zes jaar wanbeleid op cultuur, met een echte schepen”, lachte Stijn Brouns bij de uitreiking van de diploma’s. Vijf studenten studeren dit jaar af, tien kregen hun getuigschrift van het tweede jaar en een twintigtal nieuwkomers vervolmaakten het eerste jaar aan de school. Anton Cogen loofde de lichting om hun harde werk. “Het niveau lag enorm hoog en we zien elkaar zeker terug”, bedankte hij zijn studenten.

Twee iconen uit het theater : Freek Neirynck (69) en Anton Cogen (73) tijdens de diploma uitreiking van theaterschool Stijn Brouns in Gent.
Didier Verbaere Twee iconen uit het theater : Freek Neirynck (69) en Anton Cogen (73) tijdens de diploma uitreiking van theaterschool Stijn Brouns in Gent.

Afscheid Freek Neirynck

Freek Neirynck (69) neemt afscheid van de school. “Met weemoed en omwille van mijn leeftijd verlaat ik deze artistieke cocon waaruit zoveel talent komt gevlogen. Ik zal jullie missen omdat jullie jong en fris talent me steeds weer kon verrassen”, aldus de acteur. Freek Neirynck was vijf jaar verbonden aan de Theaterschool en is samen met acteur Anton Cogen (73) één van de iconen van het instituut. Cogen, in november nog getroffen door een hersenbloeding maar ondertussen weer op de planken, blijft wel aan boord. Regisseur Lieven De Brauwer zal het team van Brouns versterken.

Stijn Brouns in een onderonsje met kersvers schepen van cultuur Sami Souguir en burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).
Didier Verbaere Stijn Brouns in een onderonsje met kersvers schepen van cultuur Sami Souguir en burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.