Flyer 'Ik koop uw huis.be' is niet onwettig

De flyer 'ik koop uw huis.be'.
Foto Kos De flyer 'ik koop uw huis.be'.

Inwoners van Gent-Zuid kregen gisteren een opmerkelijke flyer in hun bus. "Ik koop uw huis.be", zo stond er te lezen. Het lijkt vreemd, maar dat is het niet. "Er is niets onwettigs aan", zegt de Vlaamse Vastgoed Federatie.


Het betreft een erkende vastgoedmakelaar uit Oost-Vlaanderen die transparant werkt en ook een gelijknamige website heeft. "De flyeractie in Gent is eenmalig", zegt een medewerkster. "We proberen interessante huizen te vinden via onze website, maar nu willen we onze activiteiten een boost geven via flyers. Meer is het niet."


Het bedrijf gaat actief op zoek naar mensen die hun huis of appartement willen verkopen, of er minstens over willen nadenken als ze een bod krijgen. "We laten hen gewoon weten dat we interesse hebben en als de eigenaar daar iets voor voelt, dan kan hij ons contacteren. Als we tot een overeenkomst komen, dan kan er een compromis worden ondertekend. Dat gebeurt uiteraard bij een notaris. De verkopen gebeuren op een zeer correcte en officiële manier."

Trendsetters

Ikkoopuwhuis.be is geen immokantoor. "We zijn geen bemiddelaar, maar kopen het pand zelf en proberen het nadien, al dan niet na renovatie of grondige opkuis, weer in de markt te zetten. We zijn erkend als vastgoedhandelaar. Wat we doen, is volledig wettelijk", aldus nog de medewerkster. "Ook de energie-attesten nemen we voor onze rekening. Die flyeractie is misschien nieuw in Vlaanderen, we zijn een beetje trendsetters. We mikken voorlopig op de regio Gent."


Volgens de Vlaamse Vastgoed Federatie (VVF) is er niets mis met de aankooptechniek van Ikkoopuwhuis.be. "Wat ze doen, zijn we misschien niet gewoon, maar er is niets onwettigs aan." (JM)