Fluo Frank Deboosere houdt halt bij Don Bosco Zwijnaarde

Een doorweekte Frank Deboosere houdt maandagochtend halt bij het Don Boscocollege in Zwijnaarde.
Gianni Barbieux Een doorweekte Frank Deboosere houdt maandagochtend halt bij het Don Boscocollege in Zwijnaarde.
Het Don Boscocollege in Zwijnaarde kreeg maandagochtend een bekend gezicht over de vloer. VRT-weerman Frank Deboosere bracht een bezoek aan de school om aandacht te vragen voor zichtbaarheid op de fiets. 

In een fluo-uitrusting bezocht hij maandagochtend vijf  Vlaamse scholen in elke Vlaamse provincie. Deboosere deed dat om de tiende verjaardag van XIU in de verf te zetten. XIU is een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer zichtbaarheid van de jongeren op de fiets. “Met een fluo-uitrusting val je op in het verkeer. Automobilisten zien je mogelijk voor een ‘vies insect’ en zullen meer afstand houden”, grapt Deboosere, die door de directie en ouderraad van het Don Boscollege werd getrakteerd op een kop warme koffie en een ontbijtbuffet.

Frank Deboosere in gesprek met één van de leerlingen die in fluo-uitrusting aankomt bij de schoolpoort.
Gianni Barbieux Frank Deboosere in gesprek met één van de leerlingen die in fluo-uitrusting aankomt bij de schoolpoort.
Gianni Barbieux
Deboosere werd getrakteerd op een ontbijtbuffet.
Gianni Barbieux Deboosere werd getrakteerd op een ontbijtbuffet.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.