Flikken en boksende jongeren leren elkaar kennen

Vorig jaar verbroederden de politie en de boksers samen aan tafel.
Foto JEW Vorig jaar verbroederden de politie en de boksers samen aan tafel.
De Gentse politie en boksclub Kubat’s Gym organiseren dit jaar opnieuw een ontmoetingsmoment tussen jongeren en de politiemedewerkers. De ontmoeting vond vorig jaar voor de eerste keer plaats en was een groot succes.

De jongeren die in de boksclub van Selim Kubat trainen hebben veelal een migratieachtergrond. “Sommige van deze jongeren hebben vooroordelen naar de politie toe en ook bij de politie is er soms vooringenomenheid ten opzichte van deze jongeren”, geeft de Gentse politie toe. Daarom nam Selim Kubat vorig jaar het initiatief om een ontmoetingsmoment te organiseren tussen de politie en de jongeren. Door op een positieve manier met elkaar in contact te komen, kunnen die vooroordelen namelijk ontkracht worden, volgens Kubat.

Brug slaan

Een vijftigtal jongeren tussen 16 en 22 jaar oud kwamen op de eerste editie opdagen, de avond was een succes voor de politie. Daarom organiseren ze het ontmoetingsmoment opnieuw op 17 mei om 18 uur in het buurtcentrum Sluizeken op het adres Godshuishammeke 20. De jongeren, maar ook hun ouders en andere bewoners van de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham zijn welkom en de inkom is gratis. Nadien volgt een iftar, de maaltijd die tijdens de Ramadan na zonsondergang wordt genuttigd. De clubleden zullen die voorbereiden.

Naast de bedoeling om in een positieve sfeer met elkaar in verbinding te treden, wil de politie de jongeren ook warm maken voor een eventuele carrière bij de politie. Daarom koppelen ze de campagne 100% (fl)ik aan de ontmoetingsavond. “Een meer divers politiekorps kan enkel maar bijdragen aan een meer gedragen samenleving in Gent”, reageert Kubat. “Met de organisatie van dit evenement willen we de politiemensen en de jongeren van de boksclub dichter bij elkaar brengen, een brug slaan tussen hen en een signaal geven naar de buitenwereld dat het niet altijd negatief moet zijn.”

Inschrijven en info: Selim Kubat, Info@kubatsgym.be, 0489.87.82.03
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.