Flikken controleren alle combi’s op sticker met ‘Fuck You Greta’

Fuck You Greta, niet de boodschap die de flikken willen uitdragen
RV Fuck You Greta, niet de boodschap die de flikken willen uitdragen
Op het internet circuleert een foto van een Gentse politiecombi met daarop achteraan een sticker met Fuck You Greta, uiteraard verwijzend naar het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg. De Gentse flikken kunnen daar niet om lachen, en controleren nu alle voertuigen op ongewenste tags.

Een sticker in het oranje, een gasmasker met onderschrift Fuck You Greta, subtiel op de achterzijde van een politiecombi gekleefd. Dat beeld doet de ronde op het internet, uiteraard tot grote hilariteit van velen. De Gentse politie zelf bleek niet op de hoogte van het beeld, en liet onmiddellijk alle patrouilles hun voertuigen controleren. De bewuste sticker werd inderdaad gevonden, en verwijderd. “Dit is niet waar wij voor staan”, klinkt het bij de politiewoordvoerder. “We hebben dus opdracht gegeven om alle voertuigen te controleren op ongewenste stickers of andere opschriften, en in geval zoiets gevonden wordt daar verslag van op te maken. Het gaat immers om beschadiging van eigendom.”
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Sysmans

  "Beschadiging van eigendom", zijn die op hunne kop gevallen. Of is het vuil en 't stof op dat plaatske van den auto ? Als je die sticker verwijdert ziet ge nog niet waar hij gehangen heeft.

 • Dries Callaert

  Daaraan zie je hoe beu de mensen dit kind zijn. Van mij persoonlijk mag ze er ook mee stoppen. De opwarming van de aarde kan je toch niet tegengaan, het is bewezen dat de aarde cycli ondergaat van opwarming en afkoeling.

 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  Kinderen gebruiken om het grote gelijk te halen is verwerpelijk meneer Al Gore en uw multinationale vriendjes. Is infiltreren in de dik gesubsidieerde media nog niet genoeg ?

 • Verstappen Martine

  Gewoon schandalig hoe men op een 16 jarig kind zit te kappen dat duidelijk door haar hartstocht meer en meer gemanipuleerd zal worden. Schaam u allemaal. Grow up, it's time.

 • Ludo Wouters

  @Bogaerts, er is een groot verschil in hoe wij hier produceren en hoe er geproduceerd wordt in Aziatische landen. In de jaren 70 was de Schelde een dode rivier, nu zwemt daar vis in. Overal kon je toen fakkels zien branden, nu nog enkel de waakvlam. Ik denk dat jij nog in een luchtbel van de jaren 70 leeft.