Filmopnames over bokslegende Ismaïl Abdoul van start: boksclub in Gentse Bandencentrale

In de film speelt Johan Heldenbergh de trainer van Ismaïl, Anemone Valcke is vriendin Sylvie en Nabil Mallat speelt Ismaïl.
Jill Dhondt In de film speelt Johan Heldenbergh de trainer van Ismaïl, Anemone Valcke is vriendin Sylvie en Nabil Mallat speelt Ismaïl.
De verfilming van het levensverhaal van bokser Ismaïl Abdoul is deze week van start gegaan. In de film neemt de Arteveldestad een prominente rol in: zowel het verhaal, de regisseur, de hoofdacteurs als de filmlocaties zijn Gents.

In de eerste langspeelfilm ‘Cool Abdoul’ van Jonas Baeckeland staat Gent centraal. De film brengt het bewogen verhaal van de Gentse bokser Ismaïl Abdoul. Abdoul is net zoals Baeckeland geboren en getogen in de Arteveldestad, waar hij vandaag nog steeds woont. De atleet had één doel: als bokser de absolute top bereiken. Onderweg raakte hij verstrikt in een web van foute keuzes en criminaliteit terwijl Sylvie, de liefde van zijn leven, hem op het rechte pad hield. Sylvie en de trainer van Ismaïl, Ron, worden vertolkt door twee Gentse topacteurs: Anemone Valcke en Johan Heldenbergh. Nabil Mallat, die lang in Gent woonde, kreeg de rol van Ismaïl aangeboden.

Nachtleven rond Vrijdagmarkt

De opnames zijn deze week begonnen en lopen tot 15 maart. Heel wat filmlocaties liggen in het Gentse. Zo doet de Gentse Bandencentrale op de Ottogracht dienst al boksclub en vormen de appartementsblokken in de Scandinaviëstraat de set voor de plek waar Ismaïl opgroeide. De crew filmt ook in het Maria Middelaresziekenhuis en in de buurt van de Vrijdagmarkt wordt het nachtleven vastgelegd. De eindmatch wordt gedraaid in het Tolhuis. Het resultaat is in het najaar van 2020 in onze zalen te zien.

Nabil Mallat tijdens de opname van 'Cool Abdoul' in de Gentse Bandencentrale.
Jill Dhondt Nabil Mallat tijdens de opname van 'Cool Abdoul' in de Gentse Bandencentrale.