Fietsvissers halen dik 200 stuks uit Gentse binnenwateren

Fietsvissers, typisch Gents
RV / Facebook Fietsvissers, typisch Gents
Elk jaar wordt het waterpeil in de Gentse binnenwateren een week lang kunstmatig verlaagd, zodat alle rommel erin kan opgeruimd worden. Dat gebeurde dit jaar tussen 15 en 25 november. Oogst van het jaar: 204 stuks, hoofdzakelijk fietsen.

De Vlaamse Waterweg moet het wel doen, de binnenwateren jaarlijks opruimen. Er wordt namelijk zoveel rommel in gekieperd, dat schepen beschadigd zouden kunnen worden. Dus gaat het waterpeil in de Leie, de Boven-Schelde, de Lieve, de Ketelvaart en de Muinkschelde omlaag. Schoonmaakploegen op bootjes kunnen dan makkelijker aan de rommel. Zoals steeds gaat dat dan om een berg fietsen, 204 in totaal dit jaar. Maar er waren ook 2 bromfietsen, 6 winkelkarren, heel wat verkeersborden en nog een hoop andere rommel. In totaal werden 3 containers gevuld. Goed nieuws, want vorig jaar was er nog meer vangst. 350 stuks in totaal. De fietsvissers doen trouwens meer dan enkel rommel ophalen. Terwijl ze bezig zijn, inspecteren ze bruggen en fietsonderdoorgangen en speuren ze naar illegale vaartuigen en wrakken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christel Smet

    Dat zijn de oudjes die hun fietsen eens snel gaan dumpen en hun karretjes van de winkel ook. En voor de fun een paar verkeersborden erbij zwieren. Yeah right