Fietser in levensgevaar na aanrijding met elektrische fiets : aanrijder spoorloos verdwenen

Illustratiebeeld : Noordstraat Gent
Google Street View Illustratiebeeld : Noordstraat Gent
In de Noordstraat in Gent raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een fietser levensgevaarlijk gewond na een aanrijding met een elektrische fietser. Die laatste pleegde daarop vluchtmisdrijf. De politie vraagt hem om zich te melden.

Het ongeval gebeurde rond 1 uur vrijdagnacht op het fietspad in de Noordstraat in de richting van de Bargiekaai. Bij de botsing met een elektrische fiets, kwam een fietser ten val en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De man die het slachtoffer aanreed, vluchtte nadien weg op een witte elektrische fiets. Hij droeg een beige jas en had een koptelefoon op. Mogelijk droeg hij een muts. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt de man om zich te melden.

“Bent u de bestuurder van de fiets of mocht u meer inlichtingen kunnen verstrekken over dit ongeval, verzoeken wij u contact op te nemen met de speurders op het gratis nummer 0800-30.300”, aldus de politie van Gent. Getuigen kan ook via opsporingen@police.belgium.eu.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gustaaf Dombret

  Ik vraag mij toch af of al de personen die vluchtmisdrijf plegen ‘s anderendaags nog in de spiegel kunnen kijken? Zit men tegenwoordig niks meer in met de medemens? Ze zullen er ver mee komen want vroeg of laat komt loontje toch om zijn boontje

 • ellen quasten

  Erg dat dit gebeurt. Maar vluchtmisdrijf kan je op elke manier doen. Zelfs te voet kan jij een ongeval veroorzaken en je dan uit de voeten maken. Ik zelf rij ook elektrisch van en naar het werk. Laat al die fietsers terug de auto nemen en het verkeer zit nog meer vast Het probleem zit bij de mensen zelf, ze hebben geen verantwoordelijkheid meer ! Staan niet in voor hun daden. Heel jammer vind ik dat. Hopelijk herstelt de persoon volledig van het fietsongeval.

 • Patrick Sneyers

  Een grote lafaard

 • Marianne Van den Lemmer

  Dit wordt de nieuwe toekomst : vluchtmisdrijven per fiets. Camera's zullen niet helpen want fietsen hebben geen nummerplaat. Ze hadden nooit fietsen mogen toelaten die meer dan 25 km/uur kunnen fietsen!

 • Marleen Stallaerts

  @paul Hendrix, hiervoor bestaat ook de familiale verzekering! En logischer wijze zou iedereen deze best hebben. Daarnaast vind ik dat gelijk welke weggebruiker moet stoppen en wachten bij een ongeval. Voetgangers hebben naar mijn weten ook geen nummerplaat.