Fietsclub Vitesse 9000 schenkt opbrengst brunch aan tandem-duo

Sander en Lieven willen als tandem-duo deelnemen aan de Paralympics in 2024.
rv Sander en Lieven willen als tandem-duo deelnemen aan de Paralympics in 2024.
In De Roos in Sint-Amandsberg organiseerde fietsclub Vitesse 9000 zondag een ontbijt- en brunchactie. De opbrengst van het evenement wordt geschonken aan het Tandemteam Doublepower dat mikt op deelname aan de Paralympische Spelen in 2024 in Parijs.

“We hebben 60 ontbijtpakketten gemaakt waarvan 27 voor kansarme families in Gent en er kwamen meer dan 80 mensen opdagen voor de brunch”, zegt medeorganisator Senne van Vitesse 9000.

Ontbijtevenement Vitesse 9000
rv Ontbijtevenement Vitesse 9000

Tandemteam Doublepower wordt gevormd door Lieven Desomviele, lid van Vitesse 9000 en Sander Alarts die slechtziend is. Het duo leerde elkaar kennen via Parentee Psylos, de koepelorganisatie voor G-sport in Vlaanderen. “Zij proberen op elke Paralympische Spelen meerdere medailles te halen. Nog vier jaar te gaan dus. Ons eerste sportieve doel is het WK op de weg in Oostende in 2020 in de tandemreeks”, aldus Lieven en Sander.

Het ontbijtevenement was een succes.
rv Het ontbijtevenement was een succes.

De opbrengst van de brunch gaat naar verplaatsingskosten voor internationale wedstrijden en de tandem met een kostprijs van 10.000 euro. “Alles moet op maat gemaakt worden. Zo zijn er vier tandems nodig: twee voor op de wielerbaan en twee voor op de gewone weg”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.