Feesters passen zich aan: later komen, langer blijven plakken

De Vlasmarkt profiteert van het warme weer, iedereen blijft langer plakken
Wannes Nimmegeers De Vlasmarkt profiteert van het warme weer, iedereen blijft langer plakken
“Als ze ons temperaturen uit het Zuiden geven, dan gaan wij leven zoals in het Zuiden.” Dat lijkt de ingesteldheid te zijn van de Gentse Feesten-gangers. Woensdagavond om 18 uur was er nog steeds geen kat op straat. Om 20 uur druppelde het volk binnen, om 23 uur was het druk, en bij zonsopgang stond er nog opvallend veel volk op de Vlasmarkt.

“Te warm om te slapen, dus blijven we hier tot het afkoelt.” Het was een veel gehoorde quote de voorbije nacht op de Vlasmarkt. Elk excuus om te blijven plakken is goed, natuurlijk, maar vanmorgen was het ook écht zo. Om 6 uur was het nog steeds meer dan 20 graden.

Het is pijnlijk voor de organisatoren die aangemoedigd zijn én veel moeite hebben gedaan om ook een namiddagprogrammatie te voorzien. Want de meeste mensen blijven ’s middags gewoon thuis of gaan ergens aan een zwembad of ander water liggen.

En toch komen ze er dan nog door. Alle pleinen mochten gisteren rond 23 uur zeggen dat het bomvol stond. En aangezien alles om 3 uur sluit – behalve Trefpunt dat tot 5 uur doorgaat – was er nog eens een aangenaam drukke Vlasmarkt-editie. Wie vanmorgen niet perse moest werken, bleef ook opvallend lang plakken. Er staat altijd volk tot het ochtendgloren, maar gisteren was dat opmerkelijk meer.

Te warm om te feesten, dat bestaat dus niet. Gentenaars passen zich aan en verleggen gewoon hun Feest-uren.

De Belfortstraat woensdag in de late namiddag. Geen kat...
Wannes Nimmegeers De Belfortstraat woensdag in de late namiddag. Geen kat...Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.