Feesten in stijl op Korenmarkt

VIPAVOND MET DRIEGANGENMENU, PERFECT ZICHT OP PODIUM EN SHUTTLEBUS

Het uitzicht vanop het vipterras, waar je nu dus ook kan eten.
Foto Wannes Nimmegeers Het uitzicht vanop het vipterras, waar je nu dus ook kan eten.
De Gentse Feesten moeten gratis blijven, maar het moet ook voor de organisatoren leefbaar zijn. Daarom pakt de Korenmarkt uit met een nieuw initiatief: een viparrangement met shuttlebus, eten, en perfect zicht op het podium. Dat alles voor 100 euro per persoon.

Vips zijn er al jaren, op quasi elk plein. Het gaat dan om mensen die worden uitgenodigd, al dan niet door bedrijven, en in een apart hoekje van het plein samen kunnen staan. Bij Sint-Jacobs is dat op een verhoogd podium tegen de gevel van Trefpunt, Sint-Baafs heeft een vipbar achteraan op het plein. De Korenmarkt gaat nu een stapje verder.


"Wij bieden een arrangement aan met een driegangenmenu", zegt Tineke De Rijck. "We mikken op bedrijven, maar wel met kleine groepen, tussen 4 en 10 personen. Die worden met een shuttlebusje opgehaald op het Sint-Pietersplein en afgezet aan de Sint-Michielshelling, op een boogscheut van ons plein."


"De gasten krijgen hun voorgerecht boven op het overdekte vipterras", vult Zaf aan. Met zijn bvba AHO ondersteunt hij de organisatie van de Korenmarkt. "Een cateringbedrijf zorgt voor het eten, dat zal variëren van dag tot dag. Uiteraard worden de producten van onze sponsors geïntegreerd. Het hoofdgerecht is een walking dinner in een afgesloten ruimten onder het vipterras. En voor het dessert kunnen de gasten terug naar boven. Daar hebben ze nadien ook perfect zicht op het podium, voor de optredens."

Gratis

De organisatoren kiezen bewust voor kleine groepen, zodat niet één grote bende het vipgebeuren zou gaan overheersen. Er is, omwille van de veiligheid, een maximum aantal vips van 100 per avond. "Het is een deel van onze inkomsten", geeft Zaf grif toe. "Want alles moet gratis blijven, maar dat moet uiteraard ook haalbaar zijn voor ons..."


Eli De Rijck, de in april overleden organisator van de Korenmarkt, wist van het idee en droeg het een warm hart toe. "Papa heeft nog aan de hele voorbereiding van de Gentse Feesten actief meegewerkt, ook aan dit stuk. Voor de mensen die gewoon naar de Korenmarkt afzakken zoals altijd, verandert er uiteraard niks, al is onze opstelling wel wat gewijzigd met de plaatsing van het vipterras. Maar van de vipformule zullen zij zeker geen hinder ondervinden."


De vipavond op de Korenmarkt kost 100 euro per persoon (exclusief BTW). Er zijn nog plaatsen, maar dus voor groepen van maximum 10 mensen. Donderdag 10 juli en zaterdag 22 juli zijn al volzet. Op maandagavond 17 juli zijn alleen nog plaatsen vrij voor horeca-gerelateerde mensen, want dat wordt een vip-horeca-avond.