Explosie van vloeibare zuurstof bij staalgigant ArcelorMittal in Gentse haven: geen gewonden

Brand bij staalreus ArcelorMittal.
RV Brand bij staalreus ArcelorMittal.
Bij staalproducent ArcelorMittal in de Gentse haven was vanavond iets na 21 uur een bijzonder luide explosie te horen van een cabine met vloeibare zuurstof.

De ontploffing was tot ver te horen. Door de explosie is een beperkte brand ontstaan aan de cabine, maar er vielen volgens de eerste berichten van de brandweer geen gewonden. Er zou ook geen impact zijn voor omwonenden. De brandweer snelde ter plaatse op de site van de staalreus en kreeg de brand snel onder controle.

De explosie had ook een effect op de gemeenteraad van Zelzate, die even geschorst werd. Nadat het nieuws kwam dat de brand onder controle was, werd de gemeenteraad weer hervat. 

Beeld ter illustratie. De explosie gebeurde bij staalproducent ArcelorMittal.
BELGA Beeld ter illustratie. De explosie gebeurde bij staalproducent ArcelorMittal.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nancy De Cloedt

  Wij hebben in ieder geval niks gehoord van deze ontploffing ondanks dat (Hijfte)Lochristi daar vlakbij ligt . Gelukkig zijn er geen gewonden

 • Ikengij Aloo

  Aan alle pipo’s hier,wees blij dat dit bedrijf bestaat

 • Harmen van den Heuvel

  Laat dat relatieve veilige zuurstof maar weg. Bij een brand 1% extra toevoegen .dan krijg je hem bijna niet geblust.Het behoort nog altijd tot de meeste reactie producten. Zelfs ons lichaam doorstaat maar een korte tijd 100%.

 • Lode vleminckx

  Zuurstof relatief veilig maar toch...De leerling tovenaars willen nu gaan experimenteren met waterstof( lees knalgas genoemd)

 • Feline Noé

  Je zou de statistieken van alle ongevallen eens moeten zien in dat bedrijf. Ongelooflijk wat er allemaal door de vingers wordt gezien omdat een groot bedrijf voor jobs zorgt.