Ex-schepen Peeters (Open Vld) hakt in op eigen partijtop: “Ze dreigen de liberale partij te verscheuren”

Christophe Peeters en Mathias De Clercq in betere tijden.
BELGA Christophe Peeters en Mathias De Clercq in betere tijden.
In een opmerkelijk facebook-post hakt gewezen schepen Chistophe Peeters (Open Vld) stevig in op zijn eigen partij, zowel in Gent als nationaal. Hij doet dat naar aanleiding van de 1ste verjaardag van zijn eigen vervanging als schepen door zijn partijgenoot Sami Souguir.

“Exact een jaar geleden koos een kleine groep mensen ervoor om de democratie te negeren, en voorrang te geven aan eigenwaan, blinde ambitie en postjespakken. De barsten in de Gentse Vld zijn helaas nog altijd zichtbaar”, begint hij zijn betoog.

De vervanging van Peeters als schepen heeft de Open Vld inderdaad onder hoogspanning geplaatst. Die vervanging gebeurde op het allerlaatste moment en op bijzonder pijnlijke wijze. Zelfs een jaar na de feiten blijkt die hele situatie nog lang niet verteerd te zijn. Christophe Peeters kreeg een functie als ondervoorzitter van de gemeenteraad als zoethouder maar dat heeft duidelijk zijn effect verloren.

“Enkele van de bedenkers menen dit nu nog eens te moeten herhalen op nationaal niveau”, gaat hij verder. Daarmee verwijst hij naar de paars-groene demarche die ingeleid werd door burgemeester Mathias De Clercq. “Een peiling is dan misschien maar een peiling, maar de richting waar een politieke formatie uit gaat die de wil van de kiezer negeert, is duidelijk. Ook daar dreigen ze de liberale partij te verscheuren, als onverdraagzame predikers van een misplaatste morele superioriteit”, klinkt het.

Exact een jaar geleden koos een kleine groep mensen ervoor om de democratie te negeren, en voorrang te geven aan eigenwaan, blinde ambitie en postjespakken. De barsten in de Gentse Vld zijn helaas nog altijd zichtbaar

Christophe Peeters

“Populisme en extremisme bestrijd je niet met holle frasen en gratuite beschuldigingen, maar wel met inhoud, ernst en pragmatisch realisme”, gaat hij verder.

Gevolgen?

De vraag is nu wat de gevolgen van deze post zullen zijn. Marnix Vandenbulcke, voorzitter van de Gentse Open VLD, is in elk geval niet opgetogen met stunt van Peeters. “Als voorzitter vind ik de uitspraken van raadslid Peeters totaal onaanvaardbaar. Hij begint terug verdeeldheid te zaaien in de Gentse Open VLD-afdeling terwijl de rangen al lang gesloten zijn na een ledencongres, bestuursverkiezingen en het opmaken van een intern reglement. Dit na één jaar oppoken is een slag in het gezicht van vele hardwerkende afdelingen, militanten en mandatarissen. Er werd een nieuwe weg ingeslagen en iedereen wil vooruit. Ik zal het met hem opnemen”, aldus de voorzitter.

Het volledige bericht van Christophe Peeters.
Erik De Troyer Het volledige bericht van Christophe Peeters.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • FRANS DE ROUCK

  En ...... hij heeft het bij het rechte eind. De partij van de postjepakkers! Gent - Gemeenteverkiezingen!! Judas de Clercq stond samen te feesten met schepen Peeters. Uitbundig!!Maar wat Peeters niet wist dat ze hem gingen dumpen. Aalst! Het wonderkind De Gucht! Niet verkozen maar toch pakt deze het postje van schepen in tenadele van VD Nest die meer voorkeurstemmen had. En de strijd tusse Rutten en De Croo is verre van gestreden. Wie van beiden zal uiteindelijk de diksten hebben.

 • claes bruno

  Wie kiest er nu in godsnaam voor de OVLD hé .... Precies of dit was niet voorspelbaar

 • Gustaaf Stoelen

  Zo begint alles: met hoogmoed. Alles beter weten, de kiezer heeft het niet begrepen, wij hebben ons groot gelijk. We zullen wel zien in het stemhokje. Postjespakkers dienen aan de zijlijn te staan en niet aan de top.

 • Rogé Bouwens

  ziet die kleuter daar zitten.Is dat burgemeester van Gent.?Vld naar 5% bij volgende verkiezingen,maar………………...Rutten zal wel een zitje hebben bij EU.Haar illustere "voor gangster"achterna

 • Benny Marcelo

  De top van OVLD doet tenminste zijn best om naar de kiesdrempel te geraken. Mits wat harder doorgaan zoals ze bezig zijn geraken ze er misschien nog onder. De arrogantie van die De Clerck overstijgt de domheid van Termont.