Ex-schepen Christophe Peeters stopt als voorzitter Open Vld Gent

Archiefbeeld - Christophe Peeters samen met de burgemeester van Gent Mathias De Clercq.
BELGA Archiefbeeld - Christophe Peeters samen met de burgemeester van Gent Mathias De Clercq.
In Gent stopt ex-schepen Christophe Peeters op 22 mei als waarnemend voorzitter van de lokale Open Vld-afdeling. Hij blijft wel ondervoorzitter van de gemeenteraad en wordt over 3 jaar voorzitter. Na zijn exit als schepen start de liberaal een eigen consultancybedrijf. Dat zal onder meer werken voor Battmobiel, een autodeel-onderneming.

Peeters is begin dit jaar aangesteld als tijdelijk waarnemend voorzitter van de Gentse afdeling van Open Vld. Hij volgde Mick Daman op na een turbulente periode waarbij hij naast een schepenpost in het nieuwe stadsbestuur greep. Daman nam omwille van de commotie rond de verdeling van de schepenposten ontslag. Sami Souguir werd aangesteld in de plaats van Christophe Peeters, die al jaren schepen was.

De Gentse Open Vld-afdeling zal nieuwe voorzittersverkiezingen organiseren. Peeters zal geen kandidaat zijn.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • François Nuyts

  Open vld heeft dan ook een voorzitster die al een hele tijd open vld naar de schroothoop aan het leiden is door haar hooghartig en arogante optreden .

 • Luc D'haese

  Jammer het gebeuren in Gent, na vele prachtige realisatie, een samenleving in harmonie terug naar af, net Antwerpen.

 • Roger Brouwers

  Rutten zal zijn plaats innemen

 • Mike Vanderkerken

  Zelden zo een schandalige poppenkast gezien als de postjesronde in Gent. Iemand met de ervaring van Peeters buitenspel zetten is ongehoord. Zielige bedoening die de Gentse Open VLD veel stemmen zal kosten.