Ex-patiënte start webshop voor tweedehands ‘kankerspullen’

Mania van der Cam opent webshop met spullen voor kankerpatiënten.
Gianni Barbieux Mania van der Cam opent webshop met spullen voor kankerpatiënten.
Mania Van der Cam mag zich na twee jaar vechten tegen borstkanker ex-patiënte noemen. Maar wat ze heeft meegemaakt, en vooral het kostenplaatje daarvan, blijft haar bezighouden. Daarom wil ze nu ‘kankerspullen’ inzamelen en via een webshop goedkoop herverdelen.

“Ik was goed verzekerd, en nog heeft die ziekte mij handenvol geld gekost”, zegt Mania. “Ik vraag mij dan altijd af hoe vrouwen dat doen die het minder goed hebben. Nu ik ook mijn borstreconstructie achter de rug heb, stelde ik vast dat ik hier een ganse schuif vol ‘kankerspullen’ heb die ik niet meer nodig heb. En dat gaat dan over alles. Speciale bh’s bijvoorbeeld, waar een prothese in past. Je koopt er dan meteen drie, en ik heb er nooit een van gedragen omdat dat bij mij pijn deed. Een pruik, dat kost 500 euro waarvan je 75 euro terug krijgt. De mijne ligt hier, maar ik heb intussen zelf weer haar. Borstprotheses, dat kost ook geld. En je hebt er een gewone, maar bijvoorbeeld om te zwemmen heb je dan een andere nodig. Speciale mutsen voor als je je haar kwijt bent door de chemo. Ik kan nog wel even doorgaan.”

Stroom aan reacties

“Mijn bedoeling is nu om al dat gerief van ex-patiëntes in te zamelen, en dan via een webshop quasi gratis weg te geven. De verzendingskosten ga ik uiteraard wel aanrekenen. Maar waar een bh minstens 75 euro kost in de winkel, wil ik die voor 5 of 10 euro weg doen.” Mania lanceerde het idee op haar Facebookpagina, en kreeg meteen een stroom privé-berichten, zowel van mensen die willen inleveren, als mensen die inzamelpunt willen zijn. “Marieke Van Pee van de lingeriewinkel Eva’s Appel in de Dampoortstraat bijvoorbeeld bood zich meteen aan als inzamelpunt. Fantastisch toch? Mijn zoon gaat affiches maken, en ik ga op zoek naar sponsoring. Dit wil ik écht doen. Ik zit al lang met dit idee, maar nu ben ik klaar om ook echt in actie te schieten.”

“Oh, en nog iets. Alsof het al niet erg genoeg is dat je borstkanker hebt, alle ondergoed die je dan als patiënt kan kopen, is in bomma-stijl. Ik hoop dus iemand te kunnen overtuigen om iets sexy te willen ontwerpen voor kankerpatiënten. Veel vrouwen zouden daar oprecht blij mee zijn denk ik.”

Wie interesse heeft of wil helpen, kan Mania contacteren op maniavdc@skynet.be of op 0474/30 69 09
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.