Ex-gouverneur Jan Briers kandidaat op CD&V-Kamerlijst in Oost-Vlaanderen

Jan Briers (65), gewezen gouverneur van Oost-Vlaanderen, is bij de verkiezingen van 26 mei kandiddaat voor CD&V. Hij wordt eerst opvolger op de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen, deelt minister en CD&V-Kamerlijsttrekker Pieter De Crem mee. 

De keuze voor CD&V is verrassend te noemen, omdat Briers gelinkt werd aan N-VA. In 2013 droeg de N-VA hem voor als gouverneur van Oost-Vlaanderen. Dat veroorzaakte heel wat controverse, omdat Briers als onafhankelijke geen partijkaart had. Op dat moment had Briers ook geen enkele politieke ervaring. Briers staat dit jaar voor de verkiezingen op de CD&V-lijst voor Oost-Vlaanderen voor de Kamer, als eerste opvolger. 

 “Ik koester een bijzondere en hechte band met de anderhalf miljoen Oost-Vlamingen via de toen nog 65 en vandaag 60 burgemeesters. Als gouverneur vormde ik van 2013 tot 2018 een belangrijke schakel tussen de verschillende bestuursniveaus, steeds om strategische projecten waar élke burger goed bij vaart, tot een goed einde te brengen. Dit heel mooie traject wil ik graag verderzetten. Ik werkte de voorbije jaren ook nauw samen met minister De Crem op het vlak van veiligheid, het welzijn van onze mensen en ondernemen”, zegt Jan Briers in een mededeling. 

“Jan Briers is een ervaren bruggenbouwer, ook internationaal gerenommeerd, met een grote liefde voor Oost-Vlaanderen. Ik ben dan ook zeer verheugd dat hij zijn engagement voor de provincie nu kan verderzetten binnen de CD&V en kijk uit naar een hechte samenwerking ten voordele van iedere Oost-Vlaming”, zegt Pieter De Crem. 

Voormalig gouverneur Jan Briers komt op voor CD&V.
Gianni Barbieux Voormalig gouverneur Jan Briers komt op voor CD&V.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Sierens

  Verplicht op pensioen zetten,waarom mogen die gasten nog duizenden euro’s verdienen in de kamer,om wat te doen dan nog,hun zakken nog enkele jaren extra vullen,een echte schande is dat hier in België,al die oude krokodillen die daar en in de senaat nog pakken poen scheppen.

 • Wim Delvoye

  Briers heeft het heel slecht gedaan als gouverneur. Hij was totaal geen bruggenbouwer.

 • patrick morel

  Zo zie maar dat al die gouverneurs toch politieke benoemingen zijn. Afschaffen die hofhouding met duur gevolg, afschaffen die provincies, slecht voor het klimaat al die politici met gevolg.

 • John Stahl

  Het moet zeer slecht gaan bij de CD&V dat ze gepensioneerden terug aktief maken. Nu ja, wie een kuil graaft voor een ander...

 • Roger Deprez

  Ze moeten het ver gaan zoeken als ze al een ex-gouverneur moeten gaan halen de CD&V