Er komt protestactie tegen Schild & Vrienden-leden aan Sociale Raad UGent

RV
Er komt een protestactie tegen de twee Schild & Vrienden-leden die de komende twee jaar in de Sociale Raad van de UGent zouden zetelen.

Een van de eisen van de betoging van vorige week, was al dat Louis Ampe en plaatsvervanger Dries Van Meirhaeghe vrijwillig zouden opstappen uit de Sociale Raad. Onze redactie ontdekte dat het duo toch in de 'SoRa' zou blijven zetelen. Dat kondigden ze aan in een interne mail. "We kijken alvast vol enthousiasme uit naar de eerste vergadering", was de boodschap duidelijk. De studenten hekelden ook dat het protest werd georganiseerd voor de eerste vergadering, "zonder dat de organisatoren in kwestie de moeite hadden genomen om kennis te maken met ons.”

Nu komt er dus een tweede actie, specifiek gericht tegen het duo in kwestie. De protestactie draagt de duidelijke naam 'Geen twee jaar Schild & Vrienden in de Sociale Raad', en zal volgende week woensdag plaatsvinden. Niet toevallig op de dag van de eerste vergadering van de Sociale Raad in de nieuwe samenstelling. De organisatie wil "duidelijk het signaal geven dat S&V ons, studenten aan de UGent, niet vertegenwoordigt."

Compromitterende Facebookpost

Ondertussen circuleert op sociale media een screenshot van een compromitterende Facebookpost die van de hand van plaatsvervanger Dries Van Meirhaeghe lijkt te komen. De post is gericht tegen Jamilla Baidou, een Antwerpse vlogster en zangeres. Ze wordt in het bijschrift van de prent beschreven als een 'dikke bruine teef'.  Of de prent en het bijschrijft met honderd procent zekerheid van de hand van Van Meirhaeghe zijn, is onmogelijk uit te maken. Onze redactie probeerde hem te contacteren, maar kreeg nog geen antwoord. 

De Facebookpost circuleert op sociale media.
RV De Facebookpost circuleert op sociale media.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    Hebben ze al eens goed gekeken naar het bewerkt filmpje van onze koning en een aantal conflicten in Brussel? Deze filmpjes veroorzaken haat in de bevolking, terwijl we beter eens met elkaar zouden communiceren en nadenken hoe we wel samen kunnen leven.

  • vandekempen bart

    minder erg dan grijze wolven die de hitlergroet brengen, de armeense genocide ontkennen, en moslimfascist erdogan steunen. en toch laat de pers en de vrt staatspropaganda die fascisten gerust.