Enkele uren na stormloop in IKEA wordt collectie van Virgil Abloh alweer online verkocht (aan het dubbele van de prijs)

IKEA en Virgil Abloh lanceerden vandaag de MARKERAD-collectie.
Ikea IKEA en Virgil Abloh lanceerden vandaag de MARKERAD-collectie.
Een paar uur na de opening van de IKEA in Gent was de collectie in samenwerking met Virgil Abloh, de artistieke directeur van Louis Vuitton Men, vrijwel volledig uitverkocht. Al voor de opening stonden honderden fans aan te schuiven. In diezelfde rij ook enkele opportunisten die de unieke stukken kochten voor een spotprijs om ze vervolgens duurder te verkopen. Zo staan er alvast een vijftigtal items van de MARKERAD-collectie te koop op 2dehands.be.

Een kassabon als vloerkleed, een driedimensionale spiegel en de Mona Lisa als lamp. Het zijn enkele items waarmee IKEA Gent uitpakte. Allen maken ze deel uit van de zogenaamde MARKERAD-collectie, en allen vlogen ze vanmorgen de deur uit in Gent.

En terwijl de verlichte Mona Lisa vanmorgen in de winkel verkocht werd voor 79,99 euro, staat de lamp nu alweer online te koop voor een minimumbedrag van 120 euro. Sommigen durven met 220 euro zelfs meer dan het dubbele te vragen voor het unieke stuk.

IKEA, 2dehands

Daarnaast werden er ook papieren zakken verkocht, versterkt met kunststof. De draagzakken – die er effectief uitzien alsof ze van papier zijn - kostten aanvankelijk 9,99 euro. Online worden ze weeral verkocht voor het dubbel: 20 euro. Sommigen vragen met 65 euro nog een tikkeltje meer.

IKEA, 2dehands

Nog zo’n voorbeeld is het vloerkleed dat eruit ziet als een kassabon, van de IKEA weliswaar. Daarvoor zou je in de winkel 59,99 euro betaald hebben, maar online startten de biedingen bij minstens 110 euro. 

IKEA, 2dehands11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gisele Geens

  Gewoon belachelijk, afschuwelijk lelijk, dit moesten ze verbieden.

 • Carla Van Geel

  Kopers die het dubbele of meer daarvoor betalen zijn blijkbaar te lui om zelf aan de deur van Ikea een nachtje door te brengen. Bij veilingen uit falingen kunnen ook diegenen die zich ervoor inzetten zaakjes doen. Een tv van Aldi of de eerste uren solden kunnen ook winst geven. Laat mensen op hun manier iets bij verdienen want we hebben al genoeg aan vrijheid ingeboet.

 • ann Van Damme

  Ziet er helemaal niks speciaals uit. Gewone doorsnee rommel. Betalen voor een naam i.p.v. voor degelijk gerief.

 • Bart Vrancken

  De opbrengst wordt al extra inkomsten aangegeven bij de personenbelasting ? Idioten die meer zouden betalen. Tweedehandssites moesten dit verbieden.

 • paola nerozzi

  Trek alles op niks waarom omdat hij zo heet ofwa ken hem niet eens en daar geef ik echt mijn geld niet aan uit afschuwelijk al de stukken