En plots verspert betonblok fietsoversteekplaats: “Het kon niet anders”

De oversteekplaats voor fietsers aan de Vlaamse Kaai is onderbroken door een betonblok.
Wannes Nimmegeers De oversteekplaats voor fietsers aan de Vlaamse Kaai is onderbroken door een betonblok.
Aan de Vlaamse Kaai werd deze week een groot betonblok gedropt op de middenberm, pal op het fietspad. Nochtans is het zebrapad een meter verder wel nog open. Het betonblok botste op veel kritiek, maar volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kon het niet anders.

De fietsersbond hekelde de ingreep. “Is dit een plan of improvisatie?’”, vroegen ze. Volgens AWV zit er wel degelijk een plan achter.  “Heel de oversteekplaats - ook voor voetgangers -  gaat volgende week dicht. We zijn op die plek bezig met werken en om veiligheidsreden kunnen we die oversteekplaats niet open houden. We begrijpen de kritiek, zeker aangezien fietsers nu over het zebrapad  rijden. Dat betonblok konden we echter enkel deze week plaatsen omdat de rijstrook erlangs net afgesloten is.  Volgende week sluiten we de oversteekplaats voor voetgangers af. Dat kan met kleinere ingrepen dan zo’n groot betonblok”, legt Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer uit. “Er is een omleiding ter hoogte van de Eendrachtstraat, iets verderop.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • elyasse oulzrag

    Amai serieus ? Oh schandalig , dit noem ik gewoon asociaal. hoe kan zo iets nu gebeuren ? dit kan gewoon niet puur discriminatie. Nu moeten de fietsers afstappen en het zebrapad gebruiken. ik ga niet kunnen slapen vannacht omdat ik de fietspad niet ga kunnen gebruiken.

  • David De Geyter

    Er is toch niets veranderd fietsersbond! De meeste fietsers rijden immers toch over het zebrapad.