En ook fietsers lappen regels aan hun laars

De Langemunt is voortaan een voetgangersstraat. Tussen 11 en 18 uur moeten fietsers er afstappen en hun fiets bij de hand nemen, maar dat had gisteren nog niet iedereen door.
James Arthur De Langemunt is voortaan een voetgangersstraat. Tussen 11 en 18 uur moeten fietsers er afstappen en hun fiets bij de hand nemen, maar dat had gisteren nog niet iedereen door.

In de Kalandeberg, de Langemunt, Mageleinstraat en Donkersteeg mag je sinds gisteren niet meer fietsen tussen 11 en 18 uur, maar dat verbod lapten fietsers gisteren vrolijk aan hun laars. Problemen gaf dat niet, er was immers nauwelijks volk op de been. En er waren ook wel degelijk fietsers die wél netjes afstapten. "We hadden ook niet verwacht dat iedereen plots die nieuwe regel zou volgen", zegt Filip Watteeuw. "Mensen zijn echte gewoontedieren. Ik geloof niet dat het om slechte wil gaat. We moeten het plan 2 tot 3 maanden geven om zich te 'zetten'." In de zomermaanden mag er overigens ook niet gefietst worden op de Graslei. (EDG/YDS/VDS)