Elf bestuurders onder invloed gevat aan Ottergemsesteenweg

Illustratiebeeld.
Toon Royackers Illustratiebeeld.
De Gentse politie organiseerde zaterdagochtend in de Zuidbuurt en zondagochtend aan de Ottergemsesteenweg een alcohol- en drugscontrole, telkens tussen 6 en 6.30 uur. Elf chauffeurs bleken onder invloed te zijn.

Zaterdagochtend werden 28 chauffeurs gecontroleerd, zes reden onder invloed van alcohol. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen, hij blies 2,09 promille. Wat neerkomt op bijna 10 pintjes voor een volwassen man. Niemand testte positief op drugs. Zondagochtend was het een ander verhaal. Van de 22 gecontroleerde bestuurders testten er vijf positief op alcohol, vier van hen bleken bovendien ook onder invloed van drugs te rijden. In totaal moeten elf chauffeurs moeten hun rijbewijs vijftien dagen missen. “Deze resultaten tonen aan dat controles nodig blijven”, reageert de Gentse politie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.