Eindelijk voor jaren vast: beruchte tafelschuimster is opgepakt in Gent

Nadine W. stapelde al 92 maanden cel op
Dujardin / Houwen Nadine W. stapelde al 92 maanden cel op
De beruchte tafelschuimster Nadine W. (48) die aan de kust al heel wat rekeningen onbetaald achterliet, is eindelijk opgepakt. Ze werd in Gent in de boeien geslagen en zal niet snel worden vrijgelaten. “De beroepstermijnen van de eerste vonnissen verlopen donderdag, de politie houdt haar dan ook vast. Ze verdwijnt nu effectief een hele tijd achter de tralies”, zegt Filip Jodts van het parket in Veurne. 

Nadine W. maakte sinds afgelopen weekend ook slachtoffers in het Gentse. Gisteravond ging ze eten zonder te betalen in Gent. “De vrouw werd - zoals altijd - opgepakt voor verhoor”, vertelt woordvoerder Filip Jodts van het parket in Veurne. “Normaal werd de dame nadien altijd vrijgelaten, omdat de straffen op deze misdrijven erg laag zijn.” Opvallend: telkens als ze verhoord werd door de politie en zij haar een gratis maaltijd aanboden, weigerde ze. 

Maar omdat de beroepstermijnen op haar veroordelingen donderdag verlopen, beslisten ze in Gent om Nadine W. niet vrij te laten: ze wordt er voor 48 uur vastgehouden. “En vanaf donderdag - morgen 17 juli dus, nvdr - kunnen we haar ook effectief in de gevangenis houden.” En dat zal voor een hele tijd zijn: Nadine liep in totaal al 26 veroordelingen op en verzamelde  ondertussen 92 maanden gevangenisstraf. Daarvan worden er morgen 61 maanden effectief, wat neerkomt op 5 jaar cel. De vrouw zal nu dus ook echt enkele jaren in de gevangenis verblijven. 

Vandaag moest Nadine voor de tweede keer deze maand voor de rechter in Kortrijk verschijnen. De vrouw, geboren in Brugge en zonder gekende woon- of verblijfplaats, was niet aanwezig. Ze staat deze keer terecht nadat ze verschillende slachtoffers maakte in Kortrijk en Roeselare. In café De Max in Kortrijk verorberde ze twee belegde broodjes, één broodje martino en één met kaas. Ze dronk daarbij een Pepsi cola en een koffie, voor in totaal 22.80 euro. Op 22 mei ging ze twee broodjes eten in restaurant San Marco in Roeselare, ze dronk ook daar een koffie een frisdrank. 

Nu ook winkeldiefstal

Op 2 juli ging ze naar restaurant Than Thai in Kortrijk en at ze een vegetarische loempia en een dame blanche, daarbij dronk ze ook nog drie koffies en drie pinten voor 42,60 euro. Op 4 juli tenslotte dronk ze drie koffies, een cola en een pint en at ze kaakskroketten voor 22,80 euro in Petit Paris in Kortrijk. 

Ze moest zich ook verantwoorden voor een winkeldiefstal op 4 juli in het Kruidvat. Ze ging aan de haal met een tandenborstel, shampoo, nagellak, snoepjes van het merk Haribo en Prince-koeken. Voor die feiten allemaal samen riskeert ze nog eens een gevangenisstraf van zes maanden, bovenop de straffen waarvoor ze nu al vastzit. De rechter velt een vonnis op 31 juli.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.