Eetkramen krijgen alles maar moeilijk gekoeld: 21 kramen en drie pop-ups krijgen waarschuwing van FAVV

voedselinspectie op de Gentse Feesten
Wannes Nimmegeers voedselinspectie op de Gentse Feesten

De eetgelegenheden op de Gentse Feesten hebben het door de hitte duidelijk moeilijk om alle voedingswaren gekoeld te houden. Bij controles van het FAVV op maandag vielen heel wat eetkramen door de mand. De controleurs checkten 27 tijdelijke horecazaken waarvan er 21 een waarschuwing kregen, vooral voor niet-conforme koeltemperaturen en onvoldoende allergeneninfo. Daarnaast werden er ook vijf pop-ups gecontroleerd, waarvan drie zaken een waarschuwing kregen. Ook twee vaste horecazaken kampten met niet-conforme koeltemperaturen. Etenswaren moeten bewaard worden bij temperaturen van maximaal 7 graden. 




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edmond Dantès

    Uitermate streng optreden inzake voedselveiligheid. Thuis houden we alles mooi op 4° dus op restaurant in een professionele keuken is er geen excuus, sluiten die handel.