Eerste straatnaambordje van sfeergebied opgehangen

Groen plakkaat 'Côté Culture' in Oudburg

Schepen Christophe Peeters en handelaars bij het eerste PUUR Gent-bordje
VDS Schepen Christophe Peeters en handelaars bij het eerste PUUR Gent-bordje

In Oudburg heeft PUUR Gent dinsdag het allereerste naambordje van een ‘sfeergebied’ opgehangen. Er volgen er nog een kleine 800, overal in het centrum. “De 7 sfeergebieden zijn een soort dekenijen 2.0”, zegt middenstandsschepen Christophe Peeters (Open Vld). “Ze zorgen voor leven in de buurt, voor samenhorigheid, en voor leuke activiteiten.”

Idee- en vormgevingsstudio Exponanza heeft de eer om het allereerste PUUR Gent-bordje aan de gevel te hebben. Het groene plakkaat met opschrift ‘Côté Culture’ hangt onder het straatnaambord ‘Oudburg’. “Het idee hebben we gepikt in Amsterdam”, geeft Bart Inghelbrecht van PUUR Gent grif toe. “Maar het werkt wel. Zo kunnen we in al onze 271 straten van de 7 sfeergebieden aan de bezoekers tonen waar ze juist zijn.”

De handelaars zijn alvast enthousiast. “Het is leuk om met de andere handelaars van de buurt in contact te staan, om samen ideeën uit te werken”, vinden Maaike van Maaike Kleedt en Evelien van interieurwinkel Koperhuis. “Ja, we hebben hier ook een dekenij. Maar die houdt zich vooral bezig met de Patersholfeesten, en is ook vooral op horeca gericht. Ook leuk, natuurlijk, maar dit is ruimer, en voor alle handelaars.”

Christophe Peeters bevestigt het eerste bordje
VDS Christophe Peeters bevestigt het eerste bordje

TOEKOMST

“Die handelaars worden ook betrokken bij de beslissingen van PUUR Gent”, zegt Peeters. “We hebben 7 sfeergebieden in Gent. Ze hebben elk hun eigen naam gekozen, en de kleur van de bordjes. In Côté Culture is dat dus groen. Er komt steeds meer dynamiek in het systeem. Dit is iets dat moet groeien, mensen moeten het leren kennen. Maar in de toekomst zullen bezoekers dus zien in welk gebied ze zijn, en wat ze daar kunnen verwachten.” Sfeergebied Côté Culture verdeelt momenteel ook leuke shoppingtassen aan zijn klanten.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Didi De Gentenaar

    Wat de politiekers allemaal niet uitvinden om in de krant te staan . Hij kan he bordje wel vasthouden maar zou hij het zelf recht en in het midden kunnen kleven :)