Eerste regenboog-zebrapad komt aan Zuid te liggen

Het zebrapad aan de Zuid wordt het eerste regenboog-zebrapad
Google Het zebrapad aan de Zuid wordt het eerste regenboog-zebrapad
Binnen afzienbare tijd krijgt Gent een zebrapad in regenboogkleuren. Dat moet komen te liggen tussen het administratief centrum aan de Zuid en het winkelcentrum. “Eigenlijk is het onwettig maar soms moet men eens verder kijken dan de wegcode. We moeten zo’n symbolisch zebrapad hebben”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). 

Het was Stephanie D’Hose (Open VLD) die vroeg om zo’n symbolisch zebrapad aan te leggen om aan te tonen dat Gent een holebi-vriendelijke stad is. Ze had het een paar jaar geleden als eens gevraagd, maar kreeg toen als antwoord dat zo’n kleurrijk zebrapad niet wettelijk is. Deze keer kreeg ze echter wel een positief antwoord.

“Onze diensten zijn daar inderdaad niet voor te vinden, maar ik weet een perfecte plek waar het wél kan”, zegt schepen Watteeuw. “Aan de Zuid hebben we het grootste zebrapad van de stad. Er komen enkel fietsers, voetgangers en openbaar vervoer voorbij. Dus daar kan het zeker.”

Watteeuw kon nog geen streefdatum op het zebrapad plakken. “Onze diensten hebben vooral witte verf in huis. Ze zullen eens moeten kijken of ze ook andere kleuren kunnen aankopen”, lacht hij. 

Gent is zeker geen koploper op dat vlak.  Antwerpen, Genk, Brussel, Eeklo, Hasselt, Mechelen en Sint-Niklaas hebben al zo’n zebrapad. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JOHAN VANBEKBERGEN

    Dus wat zien we opnieuw. Watteeuw steunt opnieuw onwettige zaken, wat in principe verboden is. Mensen. Hij is de stad aan het kapotmaken. Hij trekt hem niets aan, want hij is geen echte Gentenaar. Hoeveel winkels sluiten hun deuren door hem en hoeveel zullen er nog volgen.

  • Jan Van Gent

    Is er eens niets dat niet wordt afgekeken van een andere stad ? Wat voor zin heeft dat de mensen denken dat ze dan op een geldig zebrapad lopen en het heeft geen rechtsgeldigheid. Iemand die denkt over te steken over dat zebrapad en fietsers en/of bus passeert moet die zelfs niet stoppen !