Eerste korfbalveld met kunstgras is ook voetbalveld

Korfbal op kunstgras
Wannes Nimmegeers Korfbal op kunstgras
De korfbalclub Neerlandia in Gentbrugge is de allereerste niet-voetbalclub in Gent die kunstgrasveld heeft gekregen. De club ligt aan Boer Janssens, waar een volledig nieuwe sportcluster wordt uitgebouwd.

Fantastische aan deze realisatie is dat het veld nu veel meer kan gebruikt worden. Voor korfbal, uiteraard, maar ook voor voetbal. De buren van voetbalclub VSV Gent kunnen er hun jeugdploegen laten spelen, in wedstrijden van 8 tegen 8. Op het terrein is daarom een dubbele belijning aangebracht, voor korfbal en voetbal. “Verschillende Gentse sportclubs zijn het slachtoffer van hun eigen succes”, zegt sportschepen Sofie Bracke (Open Vld). “Daarom plannen we ook deze legislatuur de aanleg en heraanleg van kunstgrasvelden. Een gedeeld gebruik van de velden kan een mooie oplossing bieden voor verschillende clubs.” Om het nieuwe terrein in te wijden, werd een korfbal stadsderby tussen Neerlandia en Ganda gespeeld.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.