Eerste grote fietscontrole van het najaar: 93 procent van de fietsers in orde

Aan het Sint-Pietersplein in Gent gaf de Gentse politie donderdagavond het startschot van haar nieuwe campagne “Wij zien u graag”, een herfst vol controleacties op fietsverlichting. 93 procent van de fietsers bleek in orde.

De Gentse politie organiseerde donderdag de eerste grote fietscontrole van het najaar. Deze actie op het Sint-Pietersplein is intussen een jaarlijkse traditie. Vooral de studenten werden gecontroleerd. “De controle focust zich op fietsverlichting omdat een goede zichtbaarheid in de donkere maanden van levensbelang is”, zegt de Gentse politie. “Daarnaast wordt ook gekeken naar de technische staat van de fietsen. Werken de remmen naar behoren? Heeft de fiets een goed werkende bel? Staan er reflectoren op de fiets?”

Er passeerden 3.423 fietsers, van wie er 231 (7 procent) niet in orde waren. Bij 132 fietsers was het de fietsverlichting die ontbrak of niet voldoende was. Bij de andere ging het eerder om de technische eisen van de fiets. Wie even tijd had, kon meteen zijn fiets laten herstellen of de nodige lichtjes aanschaffen.

Wie tijdens de actie van donderdagavond niet in orde was, kreeg nog geen boete maar wel een gele kaart met een waarschuwing. Vanaf vrijdag zal er regelmatig door de politie gecontroleerd worden op fietsverlichting. Wie dan tegen de lamp loopt, krijgt wel een boete van 58 euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.