Eerste date, dynamische date of daguitstap? Gentenaar lanceert website met ideetjes, specifiek voor Gent

Wie op zoek is naar inspiratie voor een volgende date kan terecht op date.gent.
rv Wie op zoek is naar inspiratie voor een volgende date kan terecht op date.gent.
De ingeweken West-Vlaming Bert Verslyppe (35) startte als ervaren single met een uniek hobbyproject: een website met leuke ideetjes voor een afspraakje. Elke tip werd getest door hemzelf of door vrienden, en speelt zich af in het Gentse.

Wie naar de website https://date.gent/ surft, leest meteen waar het over gaat: ‘Vind toffe ideeën om te daten met je laatste nieuwe Tinder-match of lief’. Bert kwam op het idee nadat vrienden hem vaak vroeger naar zijn eigen dates. “Ik ben de site gestart omdat het altijd een beetje zoeken is naar een leuke activiteit, eenmaal je een afspraakje hebt. Niet alle activiteiten zijn geschikt of even speciaal voor een eerste date. Hetzelfde voor een tweede date, je kan niet zomaar alles gaan doen. Het zou vreemd zijn mocht je dan naar de sauna gaan, of naar het bos.”

Een date op maat

Voor een gepaste activiteit voor elke date werkt de site met filters. Zo kan je kiezen voor de categorie ‘eerste date’ of ‘cafés’. “Daar staan een paar cafés in die werken voor een eerste afspraakje. Er staan tafeltjes, het is niet te rumoerig, en het is discreet in zekere zin. Rokkebolle (Hoveniersstraat in Ledeberg, red.)  is daar een goed voorbeeld van. De muziek is er goed, maar niet te luid, je hebt alle soorten drankjes, van non-alcoholisch tot alcoholisch, en er hangt een gemoedelijke sfeer.”

Andere criteria waarop bezoekers kunnen filteren is ‘dynamische dates’, ‘buitenlucht’, ‘onze favorieten’, ‘daguitstappen’, ‘evenementen’ en ‘speciaal voor koppels’. “Je kan de site bezoeken als je een Tinder-date hebt, maar ook als je op zoek gaat naar een leuke activiteit om samen met jouw partner te doen.” Elke tip op de website testten Bert of vrienden van hem zelf uit. “Momenteel staan er een stuk of dertig tips op de site, maar daar zullen nog activiteiten bijkomen. Gebruikers kunnen ook zelf ideetjes toevoegen.”