Een kerk voor de prijs van een huis? In Gent is de ‘instapklare’ Heilig Kruiskerk voor 385.000 euro van jou

De Heilig Kruiskerk
RV / Defooz De Heilig Kruiskerk
Voor 385.000 euro vind je nauwelijks een alleenstaande woning in Gent. Dus wie op zoek is en wel houdt van ‘speciaal’, is dit een koopje. De Heilig Kruiskerk in Sint-Amandsberg wordt verkocht.

In de wijk Westveld, tussen Gent en Lochristi, staat de modernistische kerk. Oud is ze niet, ze dateert van 1965. Eigenlijk is het een grote, open ruimte van 900 vierkante meter groot (25 op 36 meter) en 9 meter hoog. Daar kan je dus zowat alles mee doen. Naast die enorme ruimte is er ook een kelder van zowat 190 vierkante meter, een open eerste verdieping van 30 vierkante meter en verschillende afzonderlijke ruimtes en toiletten aan de zijkant. De kerktoren is niet van het traditionele type, en best karakteristiek. Er is een statige hoofdingang en een kleinere zij-ingang. De grondoppervlakte van het volledige perceel is 3.694 vierkante meter, waarvan 1.200 bebouwd, waarvan 1.180 bewoonbare oppervlakte. Er is centrale verwarming op gas, en de elektriciteit is gekeurd. Instapklaar, zeg maar.

Voor wie interesse heeft: de kerk kan bezocht worden aan het Heilig Kruisplein 1, na het maken van een afspraak, op vastgelegde momenten, tot 13 september 2019. Alle info op de website van vastgoedmakelaar Defooz. En haast u, voor Delhaize ermee gaat lopen…

De Heilig Kruiskerk, de hoofdingang aan de binnenzijde
RV / Defooz De Heilig Kruiskerk, de hoofdingang aan de binnenzijde
De Heilig Kruiskerk, een gigantische ruimte
RV / Defooz De Heilig Kruiskerk, een gigantische ruimte11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jef Joossens

  Aan het aantal stoelen te zien dat er binnen staan had de pastoor niet veel klanten meer. :-)

 • Willem Dhondt

  Erg, meerdere trouwen en begrafenissen daar gehad. Mijn grootmoeder zaliger zou nogal traantjes laten .

 • Tim Van Acker

  Tegen dat je dat verwarmd hebt....

 • Viviane Loosveldt

  Kopen, met de grond gelijk maken en grond verkavelen. Batje voor projectontwikkelaars!

 • MARCEL VAN DEN EYNDE

  Bordeel van maken