Duo riskeert celstraf voor autokraak

Het duo moest zich vrijdag verantwoorden voor de rechtbank van eerste aanleg in Gent.
Sam Ooghe Het duo moest zich vrijdag verantwoorden voor de rechtbank van eerste aanleg in Gent.
Twee jonge mannen uit Gent moesten zich vrijdag voor de rechtbank verantwoorden nadat ze bij een autokraak een materiaalkoffer en twee televisietoestellen uit een bestelwagen stalen.

Eén van hen, een man van twintig met een blanco strafblad, riskeert 10 maanden cel. Zijn 22-jarige kompaan had al enkele veroordelingen op zijn kerfstok: voor hem vraagt het parket een celstraf van 14 maand en een geldboete van 800 euro.

Op 1 augustus 2017 sloegen de beschuldigden de ruit in van een bestelwagen die in het magazijn van een garage stond. Vervolgens gingen ze aan de haal met twee televisietoestellen en een koffer met werkmateriaal. De gestolen goederen werden daarna doorverkocht. Beide mannen hebben bij hun politieverhoor een bekentenis afgelegd.

De garagehouder heeft zich burgerlijke partij gesteld en vraagt nu 2.600 euro. Een bedrag dat te hoog ligt volgens de advocate van de één van de mannen. “Eén van de televisietoestellen was kapot, het bedrag dat de burgerlijke partij vraagt, ligt naar mijn gevoel te hoog”, zegt de raadsvrouw. Vonnis op 18 januari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.