Duizend Buffalo-supporters schreeuwen Ladies naar bekerwinst

Vrouwentrofee is binnen, nu de mannen nog

De beker voor de vrouwen is alvast binnen, nu de mannen nog
BELGA De beker voor de vrouwen is alvast binnen, nu de mannen nog
De KAA Gent Ladies deden wat van hen verwacht werd: de bekerfinale winnen. De dames werden aangevuurd door een legioen van zowat 1.000 supporters, tegenstander Standard moest het met een kleine 200 doen. Ook opvallend: de aanwezigheid van de KAA Gent-prominenten Ivan De Witte, Michel Louwagie, trainer Jess Thorup en assistent-trainer Peter Balette.

Het is uitkijken naar de bekerfinale die de mannen van KAA Gent op 1 mei tegen Mechelen zullen spelen, maar de dames van KAA Gent toonden hen alvast hoe het moet. Het veld opgaan, vechten voor elke bal, continu aanvallen en als het even kan nog scoren ook. De Ladies waren hun hele wedstrijd lang baas op het veld.

Baas op de tribune

En de Gentenaars waren ook baas op de tribune. Met meer dan duizend waren ze afgezakt naar Denderleeuw, waar de finale beslecht werd. Indrukwekkend is dat, in het damesvoetbal. De supporters kregen waar voor hun geld (5 euro kostte een toegangsticket), maar lieten zich zelf ook niet onbetuigd. De hele wedstrijd lang werd er gezongen en gedanst, de trommels waren mee, en iedereen schreeuwde z’n keel schor. Het publiek van Standard kwam er nauwelijks aan te pas. (Lees verder onder de foto)

Een massa Buffalo-supporters voor de Ladies
BELGA Een massa Buffalo-supporters voor de Ladies

Voor voorzitster Dominique Reyns viel er alvast een berg stress van haar schouders. Ze kreeg felicitaties van De Witte en co, en dat deed duidelijk deugd. “Hopelijk raken ze er bij de club van overtuigd dat ook damesvoetbal heel wat te bieden heeft”, knipoogde ze. Bij het bestuur van de Ladies werd de komst van de Buffalo-top erg geapprecieerd. Maar ook met de komst van Stephanie D’Hose, meter van de Ladies, waren ze opvallend blij. “Telkens als zij komt, winnen we”, klonk het vooraf. Extra stress voor D’Hose, maar de voorspelling bleek dus te kloppen. Verder is er bij de Ladies geen greintje bijgeloof te bespeuren, uiteraard.

5.000 euro prijzengeld

De Ladies sleepten met de winst van de Beker prijzengeld van de voetbalbond in de wacht. Dat gaat over 5.000 euro. Voor het volledige team, wel te verstaan. Het financiële verschil met de mannenvariant is dus belachelijk groot. “Maar misschien krijgen we nu wat meer steun van KAA Gent zelf, nu het clubbestuur gezien heeft tot wat de Ladies in staat zijn”, knipoogde D’Hose achteraf.

Nu de vrouwen getoond hebben hoe het moet, is het dus aan de mannen om te bewijzen dat ze ook weten wat scoren is. De druk bij KAA Gent ligt hoog, want in de Play Offs hebben ze er tot nu toe weinig van gebakken. Het aftellen naar 1 mei is begonnen. Dinsdag om 12 uur begint de vrij verkoop van kaarten voor de bekerfinale tegen Mechelen op de Heizel.

Voorzitter Ivan De Witte feliciteert voorzitster Dominique Reyns.
VDS Voorzitter Ivan De Witte feliciteert voorzitster Dominique Reyns.
De beker is binnen, Standard is geveld.
VDS De beker is binnen, Standard is geveld.
Bekende koppen in de tribune: Ivan De Witte met Christophe Peeters
VDS Bekende koppen in de tribune: Ivan De Witte met Christophe Peeters
Bekende koppen in de tribune: Stephanie D'Hose en Jean-Jacques De Gucht.
VDS Bekende koppen in de tribune: Stephanie D'Hose en Jean-Jacques De Gucht.
Bekende koppen in de tribune: Gent-trainer Jess Thorup en assistent-trainer Peter Balette
VDS Bekende koppen in de tribune: Gent-trainer Jess Thorup en assistent-trainer Peter Balette
Meter Stephanie D'Hose showt de beker.
VDS Meter Stephanie D'Hose showt de beker.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.