Drie Gentenaars overleden na zware klap tegen boom in Zuid-Frankrijk

Drie Gentenaars, waaronder Shelly de Cooman overleefde de crash niet.
DDM ROBERT PARDO/Facebook Drie Gentenaars, waaronder Shelly de Cooman overleefde de crash niet.
Drie Gentenaars zijn donderdagmiddag overleden na een zwaar verkeersongeval in het zuiden van Frankrijk. Aan het stuur zat de 61-jarige Mario V. uit Gent, bij hem zijn vrouw Karina C. (57), hun schoonzoon Dylan T. (26) en een bevriend koppel uit Wondelgem, C. D. (26) en Shelly de Cooman (21). Mario, Cedric en Shelly overleefde de klap niet. De vrouw van Mario raakte lichtgewond, hun schoonzoon zwaargewond. Een zeer zware tol.

“Voor altijd in mijn hart. RIP, lievelingen, ik ga jullie enorm missen.” Met die woorden heeft de moeder van een jonge vrouw uit het Gentse op sociale media afscheid genomen van haar dochter, Shelly de Cooman. Ook de zus van Shelly nam op een pakkende manier afscheid. “Lieve zus, lieve schoonbroer, woorden schieten mij te kort, jullie verliezen doet enorm veel pijn”, aldus Shania. “Ik kan het nog steeds niet geloven en kan het maar geen plaats geven. Het zal moeilijk zijn te beseffen dat jullie er niet meer zijn. Ik zal jullie nooit vergeten. Shelly, zus, je bent en blijft een fantastische zus, waar ik altijd op kon rekenen. C. , jij bent en blijft een fantastische schoonbroer, waar ik ook altijd kon op rekenen. We zullen jullie missen, de mooiste sterretjes aan de hemel. We zien jullie graag. Ooit zien we elkaar terug.” 

Gordels

Het ongeval gebeurde op de departementale weg D7 tussen Roquecor en Motaigu-de-Quercy, in het zuidelijke departement Tarn-et-Garonne. De bestuurder verloor omstreeks 15 uur om een nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto en knalde tegen een boom. Alle inzittenden werden daarbij uit de witte wagen geslingerd, aldus de plaatselijke politie. De eerste vaststellingen toonden volgens de politie aan dat niemand zijn gordel aanhad. Hoewel de precieze omstandigheden van het ongeval nog niet duidelijk zijn, denkt de politie dat snelheid ook een rol gespeeld kan hebben in het controleverlies.

Het emotionele afscheid van haar zus.
Facebook Het emotionele afscheid van haar zus.

Waterpolo

Op sociale media regent het steunbetuigingen voor de familie. “Ze waren zeer geliefd”, zegt Jan-Willem Blokland, voorzitter van Vrije Zwemmers Gent. C. was een beloftevolle waterpolocarrière aan het uitbouwen. “C. en Shelly hebben elkaar leren kennen in onze zwemclub. Als middelste van drie zussen heeft ze met haar liefdevol flapuit karakter zijn hart weten veroveren”, zegt hij. “Beide stonden steeds op de eerste rij als er iets moest georganiseerd worden in de club. Niet was te veel en veelal waren ze als laatste weg na nog een drankje na de opkuis.”

“Uit al zijn mooie waterpolo prestaties onthoud ik vooral de actie die zelfs de scheids en de tegenpartij deed applaudisseren. In zijn laatste wedstrijd thuis, die werd gespeeld in het kader van de play-off 2018-2019, scoorde hij als keeper vanuit zijn doel in het diepe een goal. Het publiek gaf hem een staande ovatie. En dit is het enige wat ik hem en Shelly nog kan geven.” Ook bij andere clubs is het een zware klap “Ze waren zeer graag gezien”, klinkt het bij Wase Waterpolo uit Sint-Niklaas. “Dat hij en Shelly met hun Wase waterpolovrienden afgelopen vrijdag samen nog op de Gentse feesten hebben gevierd, getuigt van de hechte kring die ze samen in de loop der jaren hadden gevormd.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.