Drie fietsbruggen en kruispunt Kennedylaan volgend jaar al aangepakt

Onder meer dit kruispunt, waar de R4 op de Kennedylaan aansluit, wordt volgend jaar al aangepakt
KOS Onder meer dit kruispunt, waar de R4 op de Kennedylaan aansluit, wordt volgend jaar al aangepakt
De Vlaamse overheid gaat 3 Gentse gevaarlijke punten sneller dan gepland aanpakken. Dat vernam Elke Sleurs (N-Va) van mobiliteitsminister Ben Weyts. Het gaat om de heraanleg van het kruispunt op de Kennedylaan aan Eurosilo en ge realisatie van 3 fietsbruggen.

De grote werken aan de R4 starten in 2022. De baan moet een stuk veiliger en vlotter worden. Als er minder kruispunten zijn, is er automatisch een betere doorstroming. Veilige fietsverbindingen langs en over de R4 en leefbare woonkernen zonder zwaar vrachtverkeer zijn ook cruciale aandachtspunten. Maar de minister trekt dus 4 geplande werken naar voor, en laat ze al uitvoeren in 2020 – 2021.

“Het gaat om de heraanleg van het kruispunt Kennedylaan/Eisenhowerlaan aan Eurosilo en om 3 fietsbruggen: aan de Hoogstraat in Kluizen, aan het Ovaal van Wippelgem en aan de Vijfhoekstraat in Mariakerke”, zegt Elke Sleurs. “De nodige middelen zijn al vastgelegd in het investeringsprogramma. De heraanleg van het Eurosilo-kruispunt zal de verkeersdoorstroming in het havengebied gevoelig verbeteren. De fietsbruggen zullen zorgen voor een betere en veiliger fietsbereikbaarheid van de regio. Door de bruggen eerst te realiseren, zullen ze ook een alternatief bieden tijdens de grote R4WO-werken die volgen in 2022.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.