Drie bussen met supporters van AA Gent aangevallen in Saint-Étienne

De ruit van de bus lag aan diggelen.
rv De ruit van de bus lag aan diggelen.
De Ultras van Saint-Étienne hebben hun slechte reputatie alle eer aan gedaan voor aanvang van het Europa League-duel met AA Gent. De Franse fans gooiden een ruit in van een bus die Buffalo-fans naar het stadion bracht, zo meldt een supporter van AA Gent. De Oost-Vlaamse club waarschuwde zijn supporters eerder al voor gevaarlijke situaties in de Franse stad. Er werd niet gescoord, waardoor de Buffalo’s naar de volgende ronde mogen.

Voor de 1.200 Gent-supporters die met de Buffalo’s mee reisden was het alvast een stekelige uitstap. Ze moesten tot 15 uur in Lyon blijven, omwille van de veiligheid. Zo kwam het gros van de supporters maar rond 16.30 in de buurt van het stadion toe. Maar dan nog werden de supporters meteen lastig gevallen door de supporters van de thuisploeg. Zo was er een supporter die een winkel moest binnenvluchten om bescherming te zoeken tegen een groepje Fransen dat op vechten uit was. En dan waren er ook nog drie bussen met Buffalo-supporters die aangevallen werden. De fans van Saint-Etienne bekogelden de bussen met alles wat los zat. In één bus sneuvelde er zelfs een ruit, en door het gat werden bommetjes naar binnen gegooid. Gelukkig vielen er geen gewonden.

De supporters van Gent hadden veel lof voor de politie. “Zeker de Belgische flikken die mee waren hebben er alles aan gedaan om ons zonder kleerscheuren tot in het stadion te brengen", klinkt het. Met een gelijkspel is Gent geplaatst, en ligt Saint-Etienne eruit. Dat zullen de Franse supporters niet echt kunnen appreciëren, en dus valt het af te wachten hoe grimmig de sfeer buiten het stadion wordt. De Gent-supporters moeten in elk geval tot 45 minuten na de match in het stadion blijven, omwille van de veiligheid. Daarna werden ze collectief onder politiebegeleiding de stad uit geleid, en verplicht naar Lyon gebracht. Enkel wie kon bewijzen een hotel geboekt te hebben in de buurt rond het stadion, mocht blijven. De supporters lieten het niet aan hun hart komen. “Veiligheid voor alles, zeker? En in Lyon kunnen we ook een feestje bouwen, geen probleem.” Een saaie match, geen goals, maar wel geplaatst voor de volgende ronde, dat is meer dan reden genoeg om te feesten.

.
rv .15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucas Vissers

  Voetbal een feest ! De uitspraak van Jules Caesar “ geef ze een spel en ze zwijgen over de rest “ is nog altijd van toepassing !

 • Ikengij Aloo

  Leuk hee voetbal

 • johan Covedo

  @ guy van severen, ploeg met de meeste landstitels in Frankrijk...dus wat bedoel je ?

 • Joop Beense

  Waarom zet de UEFA dergelijke teams niet uit de competitie vraag ik me af.

 • patrik vandeputte

  Tja, de reputatie van de Gent sup lokt dit uit.