Doodgestoken voor 48 euro

DADER (31) KAN NIET TERUGBETALEN EN DEELT FATALE MESSTEEK UIT

Op het kruispunt van de Langestraat met de Steenhouwersstraat zakte het slachtoffer in elkaar. Rechts het huis van de dader.
JEW Op het kruispunt van de Langestraat met de Steenhouwersstraat zakte het slachtoffer in elkaar. Rechts het huis van de dader.
Een 31-jarige man is maandagavond rond 23 uur om het leven gebracht bij een steekpartij in de Langestraat in Ledeberg. De politie kon dader Daniël E. (31) kort na de feiten oppakken. Hij verscheen gisteren voor de onderzoeksrechter op verdenking van moord.

De Langestraat stond maandag vanaf 23 uur zeven uur lang in rep en roer. "Plots bonsde een man op mijn deur en riep om hulp", vertelt een overbuur. "'Mijn vriend heeft dringend een ambulance nodig want hij gaat dood', zei hij." De twee mannen hadden kort ervoor aangebeld bij Daniël E., een alleenstaande man die zich in 2013 voor de Gentse rechtbank moest verantwoorden voor diefstal.

Foto's Jurgen Eeckhout

Recht in hart

"De vriend van de neergestoken man vertelde me dat Daniël hem nog 48 euro moest. Daniël had dat geld niet en maande hen aan om te vertrekken. Toen ze dat niet deden, ging hij terug naar binnen en stak hij het slachtoffer recht in het hart." Het slachtoffer strompelde een tweetal meter verder en zakte in elkaar. Een ambulance bracht hem nog in kritieke toestand over naar het ziekenhuis, maar daar overleed hij uiteindelijk aan zijn verwondingen. "Ik durfde niet echt dichterbij gaan, maar hij bewoog niet meer voor de ambulance aankwam", zegt de overbuur.


De politie kon E. kort na de feiten vatten. De man werd tegen de grond gedrukt en gearresteerd. Hij werd gisteren voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van moord. Het parket van Oost-Vlaanderen vroeg zijn aanhouding. Het parket stelde een wetsgeneesheer aan en ging samen met het labo, het afstappingsteam en de onderzoeksrechter ter plaatse. Op de ramen van het huis van E. zie je duidelijk de restanten van het sporenonderzoek. De politie sloot de straat in beide richtingen af tot 6 uur 's morgens. Dat lokte dan ook heel wat kijklustigen.

JEW

Naakt

De buurt reageert geschokt. Maar de overbuurvrouw kijkt er niet raar van op. "De dader gebruikte drugs en gedroeg zich soms erg vreemd en agressief. In de winter liep hij zelfs al eens naakt over straat." Het parket kan in het belang van het onderzoek niet meer informatie vrijgeven.