Donuts, vis, kaas en neuzen op één adres

De Belgische Ambachtelijke Markt (BAM!) opent de deuren

De ambachtslieden met hun producten op de Groentenmarkt.
Wannes Nimmegeers De ambachtslieden met hun producten op de Groentenmarkt.
Op de Groentenmarkt kan je voortaan terecht in de Belgische Ambachtelijke Markt, kortweg BAM!. Dat is het geesteskind van neuzenverkoper Carl Demeestere. Hij verzamelde Belgische ambachtslieden die op één plek de meest diverse lekkernijen aanbieden. Van donuts over kaas tot gerookte vis.

“Het heeft wat voeten in de aarde gehad”, zegt Carl. “We hebben de voorbije maanden al kleine hoeken van de markt geopend voor kaas en vierkante donuts. Maar nu is de markt écht klaar. Eindelijk.”

BAM! is een opmerkelijke mengelmoes voor etenswaren geworden. Zo kan men er beleg krijgen van ‘The Duke of Berkshire’. Dat is geen adellijke Brit, maar een oeroud varkensras. Iets verderop staat Jan Meersman met zijn gerookte vis. Die kan ook ter plaatse geproefd worden met wat brood of toast. Verder zijn er superluchtige ‘bubble wafels’, vierkante donuts, ijspralines, de wereldkampioen kaas én men kan er wijn proeven die door Belgen in het buitenland werd gemaakt. “En natuurlijk hebben de neuzen een prominente plaats in onze zaak”, lacht Carl.

De zaken versterken elkaar. Oudere Gentenaars komen voor de kaas en nemen donuts mee, de jongeren komen voor donuts en blijven hangen bij de kaas

Carl Demeestere

“We zijn er zeker van dat deze zaken mekaar zullen versterken. We zien oudere Gentenaars die voor de kaas komen, maar die donuts meenemen. En we zien jonge mensen die donuts willen, maar blijven hangen aan de kaaswinkel. Het werkt”, zegt Carl. 

Voor de neuzenman is het een nieuwe start na een woelig jaar. Vorig jaar verloor hij zijn vaste stek na aangebrande uitspraken over zijn concurrent. Door BAM! kon hij terugkeren naar de Groentenmarkt en de rust tussen de neuzenverkopers lijkt eindelijk een feit. Ze staan nu zo ver van mekaar dat ruzie maken bijna onmogelijk is. 

Carl checkt het beleg van The Duke of Berkshire
Wannes Nimmegeers Carl checkt het beleg van The Duke of Berkshire
Vierkante donuts van Hoeked Doughnuts.
Wannes Nimmegeers Vierkante donuts van Hoeked Doughnuts.
De wereldkampioen kaas is ook van de partij.
Wannes Nimmegeers De wereldkampioen kaas is ook van de partij.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nele Damman

    Nee hoor Ronald. BAM! is er voor iedereen maar vooral voor de Gentenaars. Waarom zouden de prijzen hoger liggen dan ergens anders? De huur wordt gedeeld met zijn allen dus daar hoeven we al geen punt meer van te maken en de kaasmeester zijn kazen staan in Gent aan dezelfde prijs als in zijn winkel in Oudenaarde hoor. Aan t neuzenkraam krijg je de meeste neuzen van gans Gent in je zakje en de wafels zijn goedkoper dan bij de concurrentie. BAM! is een markt, geen luxeketen.

  • Ronald De Clercq

    Mooi maar zal zeer duur zijn vlak in toeristisch centrum. Niet voor Gentenaars enkel voor toeristen die maar één maal komen. Gelijk de frieten van Sergio.