Dochter Charlie Chaplin maakt opwachting op Film Fest Gent

Geraldine Chaplin deelt handtekeningen uit op de rode loper van Film Fest Gent.
Photo News Geraldine Chaplin deelt handtekeningen uit op de rode loper van Film Fest Gent.
Hoog bezoek vanavond in Gent. Actrice Geraldine Chaplin (75), dochter van Charlie Chaplin, is te gast op Film Fest Gent. In de Belgische film ‘The Barefoot Emperor’ speelt ze aan de zijde van onze landgenoten Peter Van Den Begin en Titus De Voogdt.

Charlie Chaplin, één van de eerste sterren ooit in de geschiedenis van de film, is onder meer bekend van de zwartwitprent The Great Dictator, maar ook dochter Geraldine heeft er een indrukwekkende carrière opzitten als actrice. Daarvoor ontvangt ze op het filmfestival de ‘Joseph Plateau Honorary Award’.

Peter Van Den Begin gaat even door de knieën voor een foto met Geraldine Chaplin.
Yannick De Spiegeleir Peter Van Den Begin gaat even door de knieën voor een foto met Geraldine Chaplin.

The Barefoot Emperor is het vervolg op ‘King of the Belgians’ van het Belgisch-Amerikaanse regieduo Peter Brosens en Jessica Woodworth. In die komische ‘documentaire’ roept Wallonië de onafhankelijkheid uit tijdens een staatsbezoek van de Belgische koning in Turkije. In ‘The Barefoot Emperor’ komt de toekomst van het uit elkaar vallende Europa in de handen van de laatste koning der Belgen te liggen. Chaplin speelt, op absurde wijze, een dubbelrol in een mysterieus Kroatisch sanatorium, waar de koning herstelt van een aanslag.

Geraldine Chaplin
Photo News Geraldine Chaplin
Geraldine Chaplin
Photo News Geraldine Chaplin
Photo News

‘The barefoot emperor’ gaat vanavond in première op Film Fest Gent en speelt vanaf februari 2020 in de Belgische bioscopen. 

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • joan edi

    Charmant : precies de tweelingzus, al is ze de dochter van wijlen Charlie Chaplin,

  • Remus Bogaert

    Één van de meest onderschatte actrices : Geraldine Chaplin.