Diversiteitsacademie organiseert onderwijslabo “veerkracht in superdiversiteit” ism de Zeelse perfectionismecoach en auteur Anja Copejans.

Marijke Cornelis en Anja Copejans.
Geert De Rycke Marijke Cornelis en Anja Copejans.
In het Blinkhuis in Gent vindt op vrijdag 3 mei de tweede editie plaats van het ‘Onderwijslabo’. “Via verschillende workshops kunnen directies, beleidsondersteuners en zorgcoördinatoren uit het basis- en secundair onderwijs hun kennis bijschaven over veerkracht en superdiversiteit”, zegt Marijke Cornelis van de Diversiteitsacademie.

Diversiteit in het onderwijs is vandaag een realiteit. Niet enkel in de klas, maar ook op beleidsniveau vormt het een uitdaging om het onderwijssysteem aan te passen. Marijke Cornelis van de Diversiteitsacademie wil met een nieuwe editie van ‘Onderwijslabo’ beleidsmakers uit het onderwijs op weg zetten.

“In het interactief onderwijslabo werken we aan veerkracht in het onderwijs in een context van groeiende diversiteit. We onderzoeken welk schoolklimaat het welbevinden aan beide kanten van de lessenaar doet groeien”, verduidelijkt Cornelis. “Zo is één van de belangrijkste hefbomen het inzetten op een doorgedreven teamwerking waarbij het schoolteam op dezelfde lijn zit. Door leerkrachten niet langer op hun eigen eilandje te laten werken, kan je snel winst maken. Ook een positieve houding tegenover meertaligheid is prioritair, net als het bevorderen van ouderbetrokkenheid.”

Het nieuwe boek
RV Het nieuwe boek

Naast boeiende key-notes van auteur Naima Charkaoui en diversiteitscoach Marijke Cornelis staan er ook workshops boordevol tips en tricks en praktische tools en een netwerklunch op het programma. Bruno Van Obbergen stelt als afsluiter “Veerkracht in Onderwijs, voor meer welbevinden aan beide kanten van de lessenaar voor: een boek van auteur Anja Copejans met bijdragen van Marijke Cornelis, Mien Jochems, Jacques Heemstra en Cindy Maas.

Meer informatie en inschrijvingen voor het onderwijslabo via www.diversiteitsacademie.be/onderwijslabo. Het boek is verkrijgbaar via www.witsand.be en ligt vanaf 3 mei in de boekhandel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.