Dirigent-componist Dirk Brossé viert 40 jaar op het podium: “Ik wil doorgaan tot mijn laatste adem”

De dubbele verjaardag zal Dirk Brossé het komende jaar vieren met een reeks concerten en evenementen.
rv De dubbele verjaardag zal Dirk Brossé het komende jaar vieren met een reeks concerten en evenementen.
Gentenaar Dirk Brossé viert deze maand zijn zestigste verjaardag en zijn veertigjarige loopbaan als dirigent en componist. De Gentse muzikant bouwde een oeuvre op om u tegen te zeggen, en werkte samen met grote namen als John Williams en Hans Zimmer.

De voorbije veertig jaar componeerde Brossé meer dan 400 werken voor theater, musicals, film en televisie. “Mijn carrière is gebouwd op een ongebreidelde liefde en passie voor muziek”, zegt hij. “Mijn eerste stappen op het podium, toen nog als trompettist, zal ik nooit vergeten. De kick van die eerste voorstellingen voel ik vandaag nog steeds.” De dirigent-componist werkte de voorbije jaren samen met heel wat grote namen onder wie John Williams, Hans Zimmer, Gabriel Garcia Marquez, Herman Van Rompuy, Stijn Coninx, Frank Van Laecke en John Malkovich.

De dubbele verjaardag zal Brossé het komende jaar vieren met een reeks concerten en evenementen. “Dit jaar wil ik terugkijken op mijn internationale carrière door de muzikale vlam hevig te laten branden. Ik wil doorgaan tot mijn laatste adem”, zegt hij. De Gentenaar zal onder meer een cd uitbrengen en optredens geven in New York en Philadelphia maar ook dichter bij huis, in Gent en Brussel.