Digital Belgium Skills Fund investeert 230.000 euro in Gents makerslab Fyxxi

Ministers De Croo en De Backer en burgemeester De Clercq kijken aandachtig mee in het LegoLab.
Wannes Nimmegeers Ministers De Croo en De Backer en burgemeester De Clercq kijken aandachtig mee in het LegoLab.
Het Gents Fyxxilab heeft op zijn vijfde verjaardag het goede nieuws gekregen dat het 230.000 euro steun ontvangt van het Digital Belgium Skills Fund. Die boodschap brachten voormalig minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) en zijn opvolger Philippe De Backer (Open Vld).

De Backer en De Croo namen samen met hun partijgenoot en Gents burgemeester Mathias De Clercq zaterdag de tijd om deel te nemen aan het ‘Lego Lab’ in de gebouwen van Fyxxi op de Krijgslaan. Kinderen tussen 7 en 12 jaar leren hoe ze Lego kunnen animeren, programmeren en laten bewegen. Het makerslab organiseert STEAM-workshops voor ‘kinderen’ van 5 tot 99 jaar oud.

‘STEAM’ is het broertje van STEM (Science, technology, engineering en mathematics), maar dan met ‘Arts’ inbegrepen, omdat volgens Fyxxilab creativiteit en engineering een essentiële rol spelen in de digitale toekomst.

“Om iedereen de kans te geven hun digitale vaardigheden maximaal te benutten, stellen we binnenkort ook onze educatieve makerspace open voor makers van alle leeftijden. Technologie dichterbij de mensen brengen is essentieel voor het bouwen van een digitalere samenleving”, zegt Isabel Allaert, coördinator van Fyxxi.

De kinderen geven de burgemeester een woordje uitleg bij wat ze doen.
Wannes Nimmegeers De kinderen geven de burgemeester een woordje uitleg bij wat ze doen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.