Dichter troubadour Peter Holvoet Hanssen krijgt Louis Paul Boon prijs

Peter Holvoet Hanssen kreeg in Gent de Louis Paul Boon prijs voor zijn werk Blauwboek.
Didier Verbaere Peter Holvoet Hanssen kreeg in Gent de Louis Paul Boon prijs voor zijn werk Blauwboek.
De Antwerpse schrijver, dichter en troubadour Peter Holvoet Hanssen heeft in Gent de 41ste Louis Paul Boon prijs gekregen. De jury loofde zijn bundel Blauwboek. 

De Honest Arts Movement (HAM vzw) reikt de LPB-award uit aan een kunstenaar die in zijn werk van een sterke binding getuigt met de mens en de maatschappij, in de geest van medestichter Louis Paul Boon. Eerdere winnaars waren onder meer Jan De Wilde, Romain Deconinck en Freek Neirynck. Hij was ook voorzitter van HAM. Bij de start van de huldiging werd stilgestaan bij het plotse overlijden van de Professor van het Gents.

Peter Holvoet wint de LPB prijs en een Ganda Ham
Hendrik Braem Peter Holvoet wint de LPB prijs en een Ganda Ham

De jury van de Louis Paul Boon-prijs loofde het werk van Peter Holvoet, stadsdichter in Antwerpen tussen 2010 en 2012, voor zijn werk en zijn poëzietestament Blauwboek in het bijzonder als een maatschappelijk bewogen boek. Hij kreeg er onder meer een Ganda ham voor op de viering in de New Zebra in Gent zondagnamiddag.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.