Design Museum eert Frans Van Praet met expo

Het 'ei' van Frans Van Praet.
RV Het 'ei' van Frans Van Praet.
Naar aanleiding van de publicatie Frans L. Van Praet, De Jaarringen – Rings of Growth presenteert Design Museum Gent een hommage aan de veelzijdige ontwerper Frans Van Praet (1937). De expo loopt tot en met 3 februari 2019.

Als designer, kunstenaar en vormgever is Van Praet vooral bekend van de interieurinrichting van het Belgisch Paviljoen op de wereldtentoonstelling in Sevilla (1992) en zijn iconische Sevillazitje.

Frans Van Praet wordt dikwijls in één adem genoemd met Pieter De Bruyne en Emile Veranneman, ontwerpers die braken met het strakke functionalisme en letterlijk kleur brachten in het Vlaamse meubellandschap van de jaren 80. Hun postmoderne vormentaal wordt, net zoals die van de Italiaanse Memphis-beweging, vandaag opnieuw door jonge generaties ontdekt.

De expo is open op weekdagen van 9.30 tot 17.30 uur en tijdens weekends, feestdagen en schoolvakanties van 10 tot 18 uur. Het Design Museum is gesloten op woensdag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.