Design lichtwinkel aan Krommewal wordt kunstgalerie

Pierre Misseghers, Rik Torfs, Eveline Coppin, Deborah Nyst en Ritchie Sedeyn.
Gianni Barbieux Pierre Misseghers, Rik Torfs, Eveline Coppin, Deborah Nyst en Ritchie Sedeyn.

De bekende design verlichtingswinkel Cargo aan de Krommewal wordt een kunstgalerie. “We vieren dit jaar onze dertigste verjaardag. Eigenlijk zijn we als galerie begonnen maar gaandeweg is de nadruk steeds meer op verlichting gaan liggen en is de kunst wat op het achterplan geraakt. Sinds de invoering van het circulatieplan is er in de binnenstad bijzonder veel veranderd en daarom moesten we ons wat heruitvinden”, legt oprichter Pierre Misseghers uit. “Ik sta zelf te ver van de kunstwereld om echt te programmeren. Daarom heb ik Deborah Nyst ingeschakeld als curator. Het plan is om de drie maanden een nieuwe tentoonstelling te lanceren.”

Vanavond 25 april vanaf 19u start de eerste tentoonstelling die nog loopt tot 1 juni. Behalve Deborah Nyst (schilderkunst) stellen ook Ritchie Sedeyn (fotografie) en Eveline Coppens (woordkunst) tentoon. Er zijn ook workshops, lezingen en demonstraties voorzien. Meer info via www.deborahnyst.com
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.