Deliveroo-fietskoeriers leveren maaltijden van 150 Gentse restaurants: “Ideale studentenjob”

Zeven tot acht uur per week bijklussen aan 13 tot 14 euro per uur

Marc Ostyn van De Kastart krijgt de ‘Rider Award’ van Deliveroo-topman Mathieu De Lophem.
Wannes Nimmegeers Marc Ostyn van De Kastart krijgt de ‘Rider Award’ van Deliveroo-topman Mathieu De Lophem.
Ze zijn meer niet weg te slaan uit het Gentse straatbeeld: de tweewielers met turquoise tassen van Deliveroo. In een jaar tijd verdubbelde het aantal horecazaken in Gent dat een beroep doet op de maaltijdbezorgdienst. “We spreken een publiek aan dat restaurants anders niet zouden bereiken”, zegt Deliveroo-topman Mathieu De Lophem.

Je komt thuis na een lange dag werken. Jij, noch je partner, heeft zin om nog naar de winkel te gaan en te koken. Je neemt je smartphone en bestelt een verse pizza, hamburger of slaatje dat je in een mum van tijd aan de deur geleverd wordt door een fietskoerier. Klinkt je bekend in de oren? Dan is de kans groot dat je gebruik maakt van de diensten van Deliveroo.

De app van de bezorgdienst is in Gent populairder dan ooit. “Wekelijks leveren we duizenden maaltijden. Iets minder dan 150 restaurants werken samen met ons en we sturen per maand 500 fietskoeriers de baan op”, somt De Lophem enkele indrukwekkende cijfers op. Otomat, Ball’s and Glory of Ellis Burger… allemaal werken ze samen met Deliveroo. 

“De dienst die wij leveren is complementair met het aanbod van restaurants. Zij kunnen zelf beslissen, wanneer ze onze fietskoeriers inschakelen: bijvoorbeeld op rustige avonden. Bovendien spreken we een publiek aan dat restaurants anders niet zouden bereiken: mensen die liever een avondje thuis blijven, maar toch geen zin hebben om te koken. Het gebeurt trouwens ook vaak dat onze klanten het aanbod van een restaurant leren kennen en beslissen om er ook ter plaatse te gaan tafelen omdat ze het eten zo lekker vinden.” Volgens De Lophem leent Gent zich als stad perfect voor fietskoeriers. “De meeste straten zijn vlak en het circulatieplan speelt ook in ons voordeel.”

Deliveroo

Tandverzekering

Het profiel van de gemiddelde Deliveroo-medewerker? Een 23-jarige student die 7 tot 8 uur per week bijklust als fietskoerier en zo’n 13 a 14 euro per uur verdient. “In Gent zijn meer dan 80 procent van onze koeriers studenten. Voor de jongeren is het een ideale manier om een centje bij te verdienen op een flexibele manier: ze beslissen zelf wanneer ze kunnen en willen werken.” Al rees er in het verleden wel protest over het statuut van de medewerkers. “Uiteraard mag de flexibiliteit niet ten koste gaan van de veiligheid. Daarom zijn onze fietskoeriers al een tijdje verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid. Ze hebben zelfs een ‘tandverzekering’: iets wat niet gedekt wordt door een standaardpolis.”

Om hun goede samenwerking met de Gentse horeca te onderstrepen, verkozen de koeriers van Deliveroo de eerste winnaar van de ‘Rider award’: het Gentse restaurant waarvan de koeriers het liefst maaltijden ophalen en leveren. Eerste laureaat is ‘De Kastart’ in Onderbergen, bekend voor zijn legendarische spaghettisaus. 

“Sinds februari hebben we een apart restaurant waar onze klanten zelf hun bestelling kunnen afhalen, maar waar we ook de koeriers van Deliveroo bevoorraden. Ik vermoed dat zij ons appreciëren omdat de levering  vlot verloopt door onze manier van werken”, zegt Marc Ostyn, zaakvoerder van De Kastart.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.