Defect aan sluis zorgt voor files op het water

Door de langere wachttijden probeert men nu zo veel mogelijk bootjes in één keer door de Scaldissluis te loodsen
Wannes Nimmegeers Door de langere wachttijden probeert men nu zo veel mogelijk bootjes in één keer door de Scaldissluis te loodsen

De Scaldissluis kampt sinds deze namiddag met een technisch defect en dat laat zich meteen ook merken op het water. Er zijn lange files van bootjes die door de sluis moeten. 

Rond 14 uur bleek er een informaticaprobleem te zijn aan de sluis. “We kunnen de Scaldissluis nog wel bedienen maar enkel met een noodsysteem. Daardoor gaat het een pak trager dan normaal. Normaal gezien laten we de sluis vollopen op 10 minuten. Nu duurt het 25 minuten. Daardoor zijn er inderdaad wachtrijen. Het is ook heel druk op het water door de vele toeristische rondvaarten speciaal voor de opening van de sluis”, legt Claudia Van Vooren van De Vlaamse Waterweg uit. 

“Er is een technische ploeg opgeroepen om het probleem op te lossen. Sowieso zullen we iedereen wel door de sluis krijgen. We proberen nu telkens zo veel mogelijk bootjes in één keer door de sluis te loodsen”, zegt Van Vooren.

De Scaldissluis wordt voor dit weekend voor het eerst gebruikt door de toeristenbootjes
Wannes Nimmegeers De Scaldissluis wordt voor dit weekend voor het eerst gebruikt door de toeristenbootjes1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Syl Hassler

    Oef gelukkig is de lucht proper